Gazze'de çocuk olmak Gazze'de çocuk olmak

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan İslam Hukuku profesörü Faruk Başer, kendisine çalışmadığı mesai saatleriyle ilgili soru soran bir Diyanet öğretmeniyle ilgili soruya dikkat çeken bir cevap verdi.

''GEÇ KALDIĞIM İÇİN ÇALIŞAMADIĞIM DAKİKALARIN ÜCRETİNİ BAĞIŞLIYORUM AMA...''

Başer kendisine yöneltilen, ''Diyanette 4-6 yaşta çalışan bir bayan öğretmenim. Sabahları işime 5-6 dakika, nadiren de 15 dakika geç kalabiliyorum. Memur olarak kabul ettiğim saatler arasında işimin başında bulunmam gerektiğini biliyorum ama şartlar bizi buna mecbur bırakabiliyor. Hesap edip geç kaldığım süreye düşen maaşım kadarını, hatta daha fazlasını Diyanet Vakfına veriyorum. Tahakkuk eksiltebileceğimi de öğrendim ama onda da birtakım formaliteler ve problemler var. Haram yememek için ne yapmalıyım?'' sorusu karşısında ''Böyle memur mu olur?'' sorusunu sordu.

''SİZİ TEBRİK EDİYORUM''

Öğretmenin sorusuna cevap veren Başer, ''1. Sizi tebrik ediyorum, bu hassasiyetinizi kaybetmeyin, yoksa zamanla siz de alışırsınız ve yaptığınıza bir fetva bulursunuz. Ne yazık ki bu hassasiyeti gösterenlerin sayısı çok az. Böyleleri bitmesin ki, diğerlerine örnek olsunlar. 2. Tam vaktinde işinize başlamayı bir görev bilin, başarabileceğinizi göreceksiniz. Ama elinizde olmayan sebeplerle geç kalmalar olursa sizin yaptığınız gibi, vakfa bağışlayın. Fakir öğrencilere de verebilirsiniz. 3. Şartlar elverişli ise ders saatinizi o kadar uzatın yahut başka gruba meccanen ders verin.'' ifadelerini kullandı.