Dilipak, thepeoplevoice sitesindeki, ''Şaka Değil.. Dünya Ekonomik Forumu Başkanı, İnsanların İklim Değişikliğiyle Mücadele İçin Dışkı Yemesi ve İdrar İçmesi Gerektiğini Açıkladı.'' haberini, ''Koç ve eczacıbaşı gibi kuruluşlar bunlarla işbiriği yapıyo. Yıllar önce tuvalet vakfını yazarken bu planlarını yazdığımda da birileri komplo semiş dalga geçmişti. Birileri dışkı tadını bile test etmişti memleketimizde, hatırladınız mı. Yemek isteyen buyursun!'' ifadeleriyle paylaştı.

wtf dışkı

Bir önceki mesajında Dilipak, Klaus Schwap'un “2026 Yılına Kadar İnsanları Çiplemiş Olacaz” şeklindeki mesajını “Allahın laneti onların ve onların işbirlikçilerinin üzerine olsun…” şeklinde yorumlaması da dikkat çekmişti. Dilipak’ın sözünü ettiği dışkı tadını test eden kişinin Prof. Dr. Celal Şengör olduğu öğrenildi.

ODA TV’NİN HABERİ

Oda TV apar topar yaptığı haberde Abdurrahman Dilipak'ı 'Abdullah Dilipak' olarak tanımladı. Söz konusu haberde, ''Abdurrahman Dilipak ortalığı karıştırdı ama gerçek çıkmadı'' başlığı kullanıldı.

Oda TV'de yer alan haberin tamamı şu şekilde oluştu: 
 

Abdullah Dilipak, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Başkanı ve kurucusu Klaus Schwab’ın iklim değişikliği için insanların dışkı ve idrar yemesi gerektiğini söylediği bir gönderi paylaştı. Schwab’ın böyle bir söyleminin olmadığı ortaya çıktı. AKP’ye yakınlığıyla bilinen Abdurrahman Dilipak Twitter hesabı üzerinden bir haber paylaştı. Haberde Dünya Ekonomik Formu Başkanı Klaus Schwab'ın iklim değişikliği için insanların kendi dışkısını ve idrarını yemesi gerektiğini söylediği bir içerik paylaştı. Yaptığı paylaşımda WEF Başkanı Schwap'ın böyle bir söyleminin olmadığı ortaya çıktı. Dilipak'ın paylaştığı gönderide, The People Voice sitesinde yapılan habere göre paylaşım yaptığı ortaya çıktı. Voice'ın sitesinde ise Dünya Ekonomik Forumu'nun insanları dışkı ve idrar yemede ikna etmeye çalıştığı yazıldı. WEF'in resmi sitesinde ise bununla ilgili bir açıklama, duyuru olmadığı görüldü. Voice'da yer alan yazının devamında ise WEF'in daha önce yazılarına yer verdiği Sir James Bevan, "gelecek geri dönüştürülmüş atık su içmektir" açıklamalarının olduğu belirtildi.

DİLİPAK’IN ODA TV’YE CEVABI GECİKMEDİ!

Dilipak’ın Oda TV’ye cevabı gecikmedi. Dilipak, ''WEF başkanının kişilerin kendi idrar ve kazuratları ile beslenmesine ilişkin açıklaması olmadığı servis edildi. O böyle bir şey söylemese bile NEOM'da olduğu gibi böyle bir proje var. Celal Şengör kendi dışkısını yediğini 9 Ekim 2018 de açıklamıştı. "Bill Gates insanlara dışkı yedirme" diye Google yazın, orada 2015'ten itibaren BBC'de, Hürriyet'te bu konuda çıkan haberleri göreceksiniz. WEF başkanı söylememiş olabilir ama, bu durum, onun bu planın bir parçası olmadığını göstermez. Oda TV bu haberlere de bir göz atsaydı keşke” ifadelerini kullandı.

BU HABERLER 2015’DEN BERİ YAPILIYORMUŞ

Dilipak’ın sözünü ettiği kaynaktaki bazı konu başlıkları şöyle:

Bill Gates insan dışkısından yapılan suyu içti - BBC News Türkçe

Şevki Yılmaz, Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal'i ziyaret etti Şevki Yılmaz, Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal'i ziyaret etti

bbc.com    https://www.bbc.com › 150107_bill_gates_diskidan_su

7 Oca 2015 — Bill Gates kendi blogunda yayınladıgı videoda insan dışkısından su yapan bir makinenin tanıtımını yaptı. Gates, beş dakika önce insan ...

milliyet.com.tr    https://www.milliyet.com.tr › Teknoloji

7 Kas 2018 — Microsoft'un kurucusu Bill Gates, bir etkinlikte yaptığı konuşmaya elinde bir kavanoz insan dışkısıyla çıktı. Gates, "10 yıl önce dışkı hakkında ...
Bill Gates insan dışkısından elde edilen suyu içti!

yenisafak.com    https://www.yenisafak.com › dunya

Bill Gates yeterli atık arıtım ünitesine sahip olmayan bölgelerdeki ... dakika önce insan dışkısı olan atıktan üretilen suyu içerek yaptı. Yeni Şafak · 7 Oca 2015

cumhuriyet.com.tr    https://www.cumhuriyet.com.tr › Türkiye Haberleri

26 Ağu 2022 — Samsung Electronics'in Bill&Melinda Gates Vakfı işbirliğinde yürüttüğü, "Tuvaleti yeniden icat et" projesi kapsamında tasarladığı, ...

BİLL GATES BU KONUDA TÜRKİYE’DE DE AKTİF

2015’den beri gündemde olan konu ile ilgili Bill Gates’in Samsung ile birlikte çalıştığı da konuşulurken, bu vakfın Afrika’da ve Asya’da da yoğun faaliyetleri olduğu aynı zamanda ülke halklarının coğrafi olarak tanımlanan bağırsak floraları ile probiotik değerlerinin arşivlendiği, bu yönde çalışmalar yapıldığı da belirtiliyor. Dilipak’a göre bu vakıf Türkiye’de de aktif olarak çalışıyor ve çalışmaları sessiz ve derinden. Bu konuda vakfın Türkiye’de işbirliği yaptığı vakıf, dernek ve holdingler bulunuyor.

Bill Gates tuvalet işine giriyor! İneklerin çıkardığı gazdan sonra şimdi de insanlar...

Habervakti'nde yer alan habere göre, Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in Güney Koreli teknoloji devi Samsung ile birlikte üzerinde çalıştığı prototip tuvalet konseptinin tamamlandığı açıklandı. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 2019'da başlatılan ve Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in Reinvent the Toilet Challenge projesi dahilinde Bill & Melinda Gates Vakfı'yla ortaklaşa yürüttüğü prototip tuvalet konseptinin tamamlandığını açıkladı. İnsan dışkısındaki patojenleri yok etmeyi amaçlayan ve evde kullanım için tasarlanan tuvalet, atıkları biyoişleme tabi tutuyor. Söz konusu projeyle insan dışkısının çevreye olan zararının azaltılması amaçlanıyor. Öte yandan prototip, su sorununa karşı atık tuvalet suyunu tekrar kullanmak üzere arıtıyor.

'ÇEVRE İÇİN GÜVENLİ HALE GETİRECEK'

Samsung'dan yapılan açıklamaya göre atıklar, ısı işlemiyle kurutuluyor ve idrar da biyoişlem ile ayrıştırılıyor. Açıklamada, "Samsung tarafından geliştirilen temel teknolojiler, insan atıklarından kaynaklanan patojenleri öldüren ve süreçte açığa çıkan atık ve katıları çevre için güvenli hale getiren ısıl işlem ve biyoişleme teknolojilerini içeriyor" ifadelerine yer verildi. Dünya üzerinde tuvalete erişimi olmayan yaklaşık 3.6 milyar insan var. Her yıl başta çocuklar olmak üzere milyonlarca insan, temiz suya erişim yetersizliği nedeniyle ortaya çıkan bağırsak hastalıkları nedeniyle hayatını kaybediyor.