Antalya'daki teleferik faciasının sebebi açıklandı: 13 kişi hakkında gözaltı kararı Antalya'daki teleferik faciasının sebebi açıklandı: 13 kişi hakkında gözaltı kararı

İç savaş sebebiyle Türkiye’ye sığınan Suriyeli muhacirlere denize girmeyi bile yasaklayan Akdeniz bölgesindeki CHP’li belediyeler, aynı gerekçeyle ülkemizde bulunan Ukraynalı ve Rus şahıslara farklı davranıyor.

Savaştan kaçıp Antalya’ya sığınan Ukrayna ve Rus uyruklulara yönelik CHP’li belediyelerin “kolaylaştırıcı” faaliyetlerine bir yenisi daha eklendi. Bölge esnafının “kayıt dışı ticaret” serzenişlerine kulak tıkayan, yabancı emlakçı sayısının Türkleri geçecek seviyeye ulaşmasını görmezden gelen CHP’li belediyeler, “slav” misafirler için özel kampanyalar düzenliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ulaşım hizmetleriyle ilgili bilgilendirme için şehri Rusça afişlerle donattı.

Afişlerin baştan sona Rus alfabesiyle hazırlandığı dikkat çekti.

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in isminin Rus alfabesiyle yazılarak afişe eklendiği görüldü.

Antalya Büyükşehir Belediyesi logosunun bile Rusça yazıldığı afişin aynı zamanda "Rus turistler için hazırlandığı" belirtiliyor. Aynı müsamahanın Arap turistler için gösterilmesinden rahatsızlık duyulması ise bir diğer paradoks olarak kayıtlara geçiyor.

SIĞINMACI ‘MÜSLÜMAN’ OLUNCA…

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Suriyeli sığınmacıların plajlara girmesi, ilçe meclisinde yapılan oylamayla yasaklanmıştı. Karar daha sonra geri alınmıştı. CHP’li Bursa Mudanya Belediyesi ise Suriyeli mültecilerin çadır kurmasını yasaklayarak zabıtalarla nöbete başlamıştı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise CHP’den ihraç edilmeden önce mültecilerin su faturasına 10 kat zam yapma kararı almıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıtaları Basmane'deki bütün Arapça tabelaları indirmişti. Adana Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde faaliyet gösteren Suriyelilerin işletmelerinde bulunan Arapça tabelaları zabıta marifetiyle sökmüştü.

pazar ola adana

Hızını alamayan CHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı Derneği'nin kooperatifi 'Pazar Ola’nın Osmanlı Türkçesiyle yazılı tabelasını Arapça zannederek tabelanın üzerini kapatmıştı.