Erdoğan, "Şu anda Gabar'da günlük petrol üretiminde 37 bin varili geçmiş durumdayız, hedef 100 bin varil. Buralar uçacak. Ay sonuna kadar 40 bin varil petrol üretimini hedefliyoruz. Kato ve Faraşin Yaylası petrol arama alanları arasına girdi. Şırnak'ı madenleri, jeotermali, güneşi, rüzgarıyla enerji üslerinden biri yapmakta kararlıyız." açıklamasında bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Yakın coğrafyamızda mübarek Ramazan ayı hiç iç açıcı geçmiyor. Bir lokma bulabilme umuduyla koşturmak zorunda kalan insanların Allah yardımcısı olsun. Kendimizi gelip geçici sıkıntıların girdabına kaptırıp elimizdekinin değerini bilmezsek Rabbimizin huzurunda mahcup oluruz.

Yalan yanlış haberlerle milletimizi karamsarlığa sürükleyenlerin gayesi ülkeyi eski terör günlerine döndürmektir. En küçük plan, projeleri olmayanların heybesindeki tek malzeme budur. Bizim bu ülke ve millet için çok büyük hayallerimiz var. Türkiye Yüzyılı'yla ülkenin geleceğini inşa etmenin mücadelesini veriyoruz. Biz sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. 21 yılda vatan topraklarının her karışına alın terimizi kattık. 

Millet her fırsatta tercihini milli iradenin güçlenmesinden yana yaptı.

Bölücü terör örgütü tek parti faşizmiyle bu topraklarda kurulmaya çalışan zulüm düzeninin sürmesi için ülkemizin başına bela edilen bir araçtır.

"OYUNU TERSİNE EÇEVİRDİK"
Ülkemizi pazar, insanımızı ucuz insan gücü, topraklarımızı ucuz ham madde kaynağı olarak görenler şimdi bizim pazarımız haline dönüştü. Yani oyunu tersine çevirdik.

Türkiye Yüzyılı güneşinin doğuşuna kimse mani olmayacak.

Dava adamı Şevket Yılmaz, vefatının birinci yılında rahmetle anılıyor Dava adamı Şevket Yılmaz, vefatının birinci yılında rahmetle anılıyor

GÜVENLİK KORİDORU MESAJI
Güney sınırlarımız boyunca oluşturmaya başladığımız güvenlik koridoruyla etrafımızdaki ateşin ülkemize sıçramasının önüne tamamen geçiyoruz.

Türkiye'yi bu ateşin içine çekmek için kullanılan terör örgütleriyle sınırlarımız arasına set çekerek hem emperyalistlere hem maşalarına mesafe koyuyoruz. Etrafımızdaki ateşin ülkemize sıçramasının önüne geçiyoruz. 

"MİLLİ GELİRDE 11. SIRADAYIZ"
Artık sadece daha kararlı değil aynı zamanda daha güçlüyüz. Ülkemizi geliştirme, milletimizi zenginleştirme yolunda daha hızlı yürüyoruz. Milli gelirde dünyada 11. sıradayız.

31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için kararlıyız. 31 Mart'ta milli irade bayramını hep birlikte kutlayacağız.

ŞIRNAK'A KAMU YATIRIMLARI
Şırnak'a 100 milyar lira kamu yatırımı yaptık. Eğitimde 4 bin 244 yeni derslik inşa ettik. Şırnak Üniversitesi'ni şehre kazandırdık. 4 gençlik merkezi, Şırnak Şehir Stadyumu ile 38 Spor Tesisi yaptık.

Şırnak'a son 21 yılda 7 baraj, 1 sulama tesisi, 40 taşkın koruma tesisi ve 6 hidroelektrik santral inşa ettik.

GABAR'DAKİ PETROL ÜRETİMİNDE SON DURUM
Şu anda Gabar'da günlük petrol üretiminde 37 bin varili geçmiş durumdayız, hedef 100 bin varil. Buralar uçacak. Ay sonuna kadar 40 bin varil petrol üretimini hedefliyoruz. Kato ve Faraşin Yaylası petrol arama alanları arasına girdi. Şırnak'ı madenleri, jeotermali, güneşi, rüzgarıyla enerji üslerinden biri yapmakta kararlıyız.