Türkiye, 24 Temmuz 1923 yılında imzaladığı Lozan Anlaşması'nda 100'üncü yılına girmesiyle beraber, hali hazırda Lozan Anlaşması ile ilgili devam eden iddialar, 2023 yılı ile beraber daha çok arttığı gözlerden kaç.madı.

Lozan'ın bir anlaşma mı yoksa bir hezimet mi olduğu tartışılırken, yıllar önce Habertürk'de bir programda konuşan Prof.Dr. Sevtap Demirci'nin ifadeleri tekrar gündeme geldi.

LOZAN'A GİDEN TÜRK HEYETİNDE KÖSTEBEK Mİ VARDI?

Türk delegasyonunda 'köstebek' olduğunu söyleyen Demirci, bu kişinin belgelerde adının gizli tutulduğunu ama Türk heyetinde bulunduğunu ifade etti.

Şevki Yılmaz'dan '31 Mart sonrası' yazısı: Şayet ders aldıysak... Şevki Yılmaz'dan '31 Mart sonrası' yazısı: Şayet ders aldıysak...

Bu ismin kim olduğunu ilerleyen dönemlerde öğrenebileceklerini söyleyen Demirci, "Belge ortada ama göstermiyorlar." dedi.

Köstebek olduğu iddia edilen kişinin adının geçtiği bölümlerin İngiliz belgelerinin açıklanmasıyla ortaya çıkacağını aktaran Sevtap Demirci, o zaman kadar bu tartışmanın belli bir noktada tıkalı kalacağını ifade etti.