Çin'den ABD'ye 'rakip değil ortak olmalıyız' mesajı Çin'den ABD'ye 'rakip değil ortak olmalıyız' mesajı

İngiltere Kilisesi Ruhani Lideri ve Canterbury Başpiskoposu Welby, genel rahipler meclisinde yaptığı konuşmada, Gazze'deki ateşkes çağrısını yineledi.

Welby, krize askeri ya da siyasi bir cevabı olmadığını dile getirerek, ancak ateşkes çağrısının, birçok inançtan ve hiçbir inançtan olmayan insanlardan duydukları "ahlaki bir çığlık" olduğuna işaret etti.

Bölgede akan kanın durması, rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze'de acil ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırılması gerektiğini belirten Welby, "Ortak insanlığımız, İsrailliler ve Filistinliler için bugünden geleceğe adalet, güvenlik ve barış içinde bir arada yaşamayı sağlamak için başka bir yol bulmalıdır. İsa'nın adıyla, yüreklerimizden haykırıyoruz: Artık Yeter. Ölümler durmalı" dedi.

"Uluslararası insancıl hukuk, barbarlığa karşı bizim kalkanımızdır"

Anglikan Kilisesi Lideri Welby, uluslararası insancıl hukukun var olmasının nedeninin, "savaşta ortak insanlığı korumak" olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Uluslararası insancıl hukuk, barbarlığa karşı bizim kalkanımızdır. Uluslararası hukukun ihlaline ilişkin tüm iddiaların ilgili makamlar tarafından soruşturulması gerekmektedir. Ancak, bir dini lider olarak şunu söyleyebilirim ki; bu kadar çok sivilin öldürülmesi ve sivil altyapıya verilen büyük zarar ahlaki olarak haklı gösterilemez."