Duruşma savcısı son duruşmanın mütalaasında Dilipak’ın mahkumiyetini istemişti. Bugün yapılan karar duruşmasında hakim, Dilipak'a mahkumiyet kararı verdi ve daha sonra mahkumiyeti para cezasına çevirdi.

Mahkeme, Dilipak’ın müştekilere “fahişe” demediğine karar verirken, Dilipak’ı ''AKP’nin Papatyaları” ifadesinden dolayı suçlu buldu ve 42.000 lira para cezasına çarptırdı. Dilipak, gerekçeli karardan sonra istinafa gideceğini açıkladı

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak’ın 27 Temmuz 2020 tarihinde Akit gazetesinde çıkan “AKP’nin Papatyaları” başlıklı yazısı üzerine, AK Parti Genel Başkanı sıfatı ile Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı ve bir kısım AK Partili kadın milletvekili ile 80 ilden kadın kolları il başkanlarının bir kısmı parti adına, bir kısmı kendi adına suç duyurusunda bulunduğu davada, ayrıca KADEM Genel Merkezi ve Genel Başkanlığı da davacılar arasında yer aldı.

K.Çekmece 2 Asliye Ceza mahkemesi tarafından açılan davada 90 kişinin davacı olduğu iddianamede ya da savcılık mütalaasında, KADEM’in bu davadaki yeri tam olarak belli olmadı. Ancak mahkeme sürecince KADEM avukatları sürekli bir şekilde duruşmalara katıldılar.

Duruşmada Dilipak’ı Ali Paccı, Faruk Keleştimur,  Fatih Şen, Esra Balcı ve Mustafa Admam Mehel,  Ömer Yüzgül temsil etti. AK Parti ve KADEM’i ise Helin Görgül, Sinem Ermiş, Songül Sarıgündoğdu, Yasemin Cangüloğlu, Rana Filiz Değirmenci tarafından temsil edildi.

AYNI YAZIDAN 2 DAVA AÇILDI
“AKP’nin Papatyaları” başlıklı yazı sebebi ile ceza davası dışında ayrıca, AK Parti Genel Başkanı sıfatı ile Ankara 35. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 500.000 lira  manevi tazminat talebi ile dava açıldı. Mahkeme, 100 bin liraya hükmetti. Ancak istinafa yapılan itiraz sonucu mahkeme, aynı konuda ceza davası olması sebebi ile usul yönünden tazminat davasının sonucunu beklemeden dava açtığı için kararı iptal ederek dosyayı tekrar ilk derece mahkemesine gönderdi.

DİLİPAK: AKP’NİN PAPATYALARI DİYE ' AK PARTİ İÇİNDEKİ FETÖNÜN ZİHNİYET İKİZLERİNİ' KASDETTİM
Dilipak karardan sonra ,“Fahişeler ve türevleri ifadesinde matufiyet olmadığı kabul edildi. Ama ilk cümle bütün olarak ele alındığında, AK Parti içindeki FETÖ’nün zihniyet ikizi AKP’lilerin  hedef alındığı çok açık. Bu AKP’lilerin bir de  ‘Papatyaları’ olduğundan söz ediyoruz. Burada AK Partinin doğrudan bu ifadenin muhatabı olmadığı çok açık değil mi? AK Parti ya da hiçbir topluluk, parti, aile, cemiyet mutlak anlamda masum değildir. Masumiyet ilkesi ancak Peygamberler için geçerlidir. Peygamber aileleri bile, Hz. Nuh’un, Hz. Lut’un zevceleri, Hz. İbrahim'in babası masum değildir. Bu ifadeden mahkumiyet bırakın kanunilik ve hukukiliğini, mantıki de değildir” dedi.

dilipak dava sonrası

'AKP'NİN PAPATYALARI DAVASINDA NE YAZIYORDU?'
27 Temmuz 2020 tarihinde Yeni Akit gazetesinde yayınlanan dava konusu yazısında Dilipak, “ANAP’ı o ‘Papatyalar’, o ‘Lale Devri çocukları’ bitirdi. AK Partiyi de, bu Erguvani AKP’nin ‘Papatyaları’(!?) bitirecek bu gidişle. AK Parti içindeki AKP’liler konuşuyor, AK Partililer susuyor. AKP’liler terfi etti zenginleşti, itibar sahibi oldular. Kaymağı onlar yiyor, parayı onlar veriyor. Camiye, okula, yurda parayı veren de onlar. Eee, parayı veren düdüğü çalıyor. Kem alat ile kemalat olmuyor. Haram para ile hayır olmayacağı gibi.” “AK Parti içindeki AKP’liler, FETÖ’nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar. Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum ‘Yeşil Sermaye’ de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim ‘Yeşil sermaye’ davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi?” ifadelerini kullanmıştı.

dilipak dava sonrası1

HABERVAKTİ TÜM DURUŞMALARI YERİNDE TAKİP ETTİ

habervakti.com Genel Koordinatörü ve Derin Gerçekler programının yapımcı-sunucusu Bülent Deniz, 'AKP'NİN PAPATYALARI' davasının tüm duruşmalarını yerinde takip etti ve dava hakkında avukatların ve Dilipak'ın görüşlerini ve davanın seyrini kamuoyuna aktardı.

Şevki Yılmaz'dan '31 Mart sonrası' yazısı: Şayet ders aldıysak... Şevki Yılmaz'dan '31 Mart sonrası' yazısı: Şayet ders aldıysak...