Kelime-i Tevhid yazılı bayrağı zorla almak isteyen provokatörün ifadesi ortaya çıktı Kelime-i Tevhid yazılı bayrağı zorla almak isteyen provokatörün ifadesi ortaya çıktı

Halk 54'ün haberine göre; klim yasasının meclisten geçmemesi için bir araya gelen Ahmet Tanman  ve Yusuf Ayvaz, bu soruna dikkat çekmek için İstanbul'dan Ankara'ya yürümeye başladı.

Türkiye'nin iki büyük şehri arasında önemli bir mesafe kat etmek için yola çıkan ve yaklaşık 4 gündür yürüyen Tanman  ve Ayvaz, Sakarya kesiminde HALK54’e yaptıkları açıklamada iklim sorununun giderek büyüdüğüne ve iklim yasasının meclisten geçmemesi için herkesin tepkisini ortaya koymasını vurguladı.

Ahmet Tanman , ”İklim yasası ile ilgili ülkemin geleceği için 4 gündür Istanbul’dan Ankara’ya doğru yürümekteyim. Benim devletim, benim ülkemin insanı bir avuç küreselciye teslim olmayacak. Daha önceden de pandemi döneminde Ankara’dan İstanbul’a yürümüştüm. Ne demiştim; aşılar kalp krizi yapıyor. Şuan ülkede kalp krizi fırtınası var. Halen varyantlardan bahsediyorlar. Yemezler artık. Ben yolda yürürken vatandaşlarla tek tek görüşüyorum. Ve dedikleri şey şu oldu: “Biz aşı olduktan sonra hayatımız allak bullak oldu.” İklim yasası da bunun devamıdır. Tüm ülkemin vatandaşlarına sesleniyorum, Lütfen tepkinizi koyun. Bu ülke topraklarında yaşayan bütün yurttaşlar, herkesi mutlaka ve mutlaka bağlı oldukları siyasi partilerin hiç önemi yok. Herkes tepkisin koymalı, o yasa meclisten geçmemeli." diye konuştu. 

Halk 54/ Fuat Koçer