Elazığhakimiyet'in haberine göre, Ekim ayında TBMM gündemine gelmesi beklenen İklim Kanunu teklifine karşı çıkan Ahmet Tanman ve Yusuf Ayaz isimli vatandaşlar İstanbul'dan Ankara'ya yürüdü. 

Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme

MECLİS ÖNÜNDE PROTESTO

İstanbul’da başlayan ve 12 günün sonunda Ankara’da tamamlanan yürüyüşün ardından Ahmet Tanman meclis önünde bir basın açıklaması yaparak İklim Yasası’na tepki gösterdi. Tanman, yasanın özgürlükleri kısıtlayacağını, üretim ve tüketim maddelerine kotalar, vergiler ve ticaret, sanayi, tarım, hayvancılık faaliyetlerine yasaklamalar ve sınırlamalar getireceğini bunu kabul etmediklerini söyledi.

“REDDEDİLSİN”

Tanman, ''Küresel sözcüler ‘yapay et', ‘seyahat insan hakkı değil' diyerek doğal kaynaklarımızı ve gıdamızı bozmak, 15 dakikalık akıllı şehirler ile tüm hak ve özgürlüklerimize müdahaleyi amaçladıkları bilinmektedir. Meclis'te bu düzenlemenin reddedilmesi için gelecek nesiller adına vicdani sorumluluğumuz olarak görüyoruz.” açıklamasında bulundu.

DAHA ÖNCEDE AŞI VE PCR TESTLERİNİ PROTESTO ETMİŞTİ

Tanman, Covid-19 salgını döneminde de Ankara’da bulunduğu sırada 'ulaşımda PCR testi zorunluğu' kararını protesto etmek amacıyla Ankara’dan İstanbul’a kadar yürümüş özellikle koronvirüs aşısına karşı yaptığı çalışmalarla Türkiye’de ses getirmişti.