Global TV canlı yayınında, soruları cevaplayan İYİ Partili eski milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, CHP'ye ve Yedili Masa'ya yönelik sert açıklamalarda bulundu. Ağıralioğlu, "Kutu kola bile kazanıyordu" söylemlerine tepki gösterdi.

"HERKESE MAKAM MEVKİ DAĞITILDI"

Yavuz Ağıralioğlu, CHP'nin seçim öncesi anket sonuçlarına vurgu yaparak geliştirdiği söylemlere tepki gösterdi. Ağıralioğlu, "Seçimleri döke saça kazanacaklardı. Topladıkları kadar bunların kaçırdıkları da var dedim. İlkesiz siyasetle herkese makam mevki dağıtıldı" ifadelerini kullandı.

Muhalefetin aynı söylemlerle yeniden toplumun önüne çıkacağını belirten Ağıralioğlu, "Ben Kemal geliyorum ile birleşen kibir cümleleri oldu. Siz grup toplantısı yapıp millete ne diyeceksiniz? Neyi söyleyip alacağınıza inanıyorsunuz? Kemal Bey 5 yıl boyunca söylemediği ne söyleyecek?" diye konuştu.

"O ZEHİR TÜRK SİYASET İKLİMİNİ BOZDU"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de eleştirilerde bulunan Akşener'in 'ittifak için zehir içtim' sözlerine değinen Ağıralioğlu, "Bu süreçle ilgili toplumun ondan beklediği şey zehir içmesi değildi, masadan topluma yayılacak zehri tutmaktı. Tutulamadı, o zehir Türk siyaset iklimini bozdu" ifadelerini kullandı.

"YENİLDİKÇE SİYASİ ZEKASI AÇILIYOR"

İYİ Partili eski vekil, AK Parti'nin oyunun yüzde 30'un altına indiğini iddia eden ve iktidarın tek amacının muhalefeti dağıtmak olduğunu belirten CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a yüklenerek, "Olağanüstü bir tespit. Demek ki siyasi zeka yenildikçe açılıyor" şeklinde konuştu.

"ERDOĞAN MUHALEFETTE OLSAYDI...

İYİ Parti'de genel başkanlığa Müsavat Dervişoğlu seçildi İYİ Parti'de genel başkanlığa Müsavat Dervişoğlu seçildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi tecrübe olarak muhalefetten çok önde olduğunu vurgulayan Ağıralioğlu, "Şu anda durum tam tersi olsa. Erdoğan muhalefet, Kemal Bey iktidarda olsa... Erdoğan bu muhalefeti sokağa çıkarmazdı." diye konuştu.

"HDP'YE NELER VERİLDİ?"

HDP ile yapılan ittifaka da gönderme yapan Ağıralioğlu, "Gizli gündemlerle kime ne verdiğiniz belli değil. Yüzde 1 oyu olanlara 37 milletvekili vermişsiniz. Seçmen sizi her isteyene istediğini veren biz izlenimle baktı. Yüzde 10'a yakın oyu olana neler verildi? Millet bunu sorgular. Ne verdiler şimdi 4 sene boyunca anlatsınlar" dedi.