Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği Irak ziyareti kapsamında Bağdat'ta bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın bir gazeteciden gelen Arapça soru içi çeviri istemesi basında geniş yankı uyandırmış. Kimileri durumu olağan olarak değerlendirmiş, kimileri ise Erbaş'ın Arapça bilmediğine ve doktora derecesine kadar varan bir tartışma başlatmışlardı.

Konuyla ilgili X hesabından paylaşım yapan Dilipak, "İlahiyatçılar Fasih Arapça konuşurlar, Arapçanın farklı lehçelerini bir Arap bile konuşamaz." diyerek Ali Erbaş'a sahip çıktı.

Paylaşımında 11. yüzyıla ait Kutadgu Bilig eserinden bir beyite yer veren Dilipak, "Ne dedim ben şimdi, anladınız mı?" diyerek durumu örnekledi.

Dilipak, söz konusu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Diyanet İşleri Başkanı Arapça bilmiyor mu? İlahiyatçılar Fasih Arapça konuşurlar, Arapçanın  farklı lehçelerini bir Arap bile konuşamaz.  "Ormanda ağaş, buta, şöptesin ösimdikter, mük ösedi" den ne anladınız. Türkçe bilmiyor musunuz? "Ormanda ağaç, çalı, otlu bitkiler, yosun büyür (yetişir)" dedim ."Üze Tengri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?" Ne dedim ben şimdi, anladınız mı? Şöyle dedim:  (Üstte gök yıkılmazsa, altta yer delinmezse (çökmezse), Türk milleti, senin ilini, senin töreni kim bozabilir?). Diyanet başkanının bir çok  Arap ülkesinde konuşmalar yaptığını biliyoruz. Yerel bir lehçe ile kendine sorulan bir soruya karşı "Türkçe sorabilir misin demesi"nde kınanacak ne var. Biraz ayıp olmuyor mu? Bu tartışmayı yapanlar acaba Mehmet Akifi okuyunca anlayabiliyor musunuz. Şiir okuyan bir kişinin şiir mi Fatiha mı okuduğunu bile bilmeyen bir Cumhurbaşkanını hiç kınadınız mi? Kelime-i Tevhid'i İrtica bayrağı sanan "aydın"larımızın olduğu bir ülkede, bu tür tartışmalar, şecaat arzederken kendi cahilliğini ortaya dökmekten öte bir anlam taşımıyor. Bu tartışma da "Jakuzili havuz" işine döndü."

ABD'de 49 senatör DSÖ'ye karşı mektup yayımladı: Finansmanın kesilmesi de talepler arasında ABD'de 49 senatör DSÖ'ye karşı mektup yayımladı: Finansmanın kesilmesi de talepler arasında