Dünya Müslüman Âlimler Birliği’nin kurucularından ve Müslüman Kardeşler'in Yemen lideri 82 yaşındaki Yemenli âlim Şeyh Abdulmecid Zindânî, İstanbul'da yattığı bir hastanede hayatını kaybetti.

Filistin direnişinin önde gelen destekçilerinden olan ve Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocanın da dostu olan Prof. Dr. Abdulmecid Zindani, 2020 yılında bu yana İstanbul'da sürgünde yaşıyordu.

ABD'deki Wisconsin-Madison Üniversitesi'nde Filistin'e destek veren profosöre ters kelepçe ABD'deki Wisconsin-Madison Üniversitesi'nde Filistin'e destek veren profosöre ters kelepçe

82 yaşındaki Zindânî, Yemen'deki İslâmî hareketin sembollerinden biri olarak kabul ediliyordu. O, Sanaa'da İman Üniversitesi ve Mekke'deki Uluslararası Kur'ân ve Sünnet Bilimsel Mucizeler Kurumu'nun kurucusu ve Yemen Islah Partisi'nin Şura Konseyi'nin başkanıydı. Yemen'deki Müslüman Kardeşler'in lideri olan Zindânî, eğitim ve siyaset alanındaki katkılarının yanı sıra şeriat metinlerindeki bilimsel mucizeleri yazdığı eserleriyle tanınıyordu.