Ufuk Özkan kimdir?

11 Nisan 1975'te Almanya'nın Seeheim-Jugenheim kentinde doğdu. 

Aslen Çerkes olduğu belirtilen Özkan'ın babası Samsun'un Tekkeköy ilçesinden, annesi de Trabzon'un Of ilçesindendir.

12 yaşındayken ailesi Almanya'dan Türkiye'ye kesin dönüş yaptı. Türkçesi iyi olmadığı için okula 8. sınıf yerine 5. sınıftan devam etti. Samsun Belediye Ortaokulu'ndan mezun oldu. Samsun Belediye Konservatuvarı ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden 2001 yılında mezun oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda oyuncu olarak çalıştı. Tiyatro Kılçık ile 3 yıl kabare tiyatrosu yaptı. 2003 yılında BKM yapımı olan "Ölümsüz Aşk" dizisinde başrolde yer aldı. Asuman Dabak Tiyatrosu'nda da oyunculuk yaptı.

Çiçek Taksi ve Tatlı Hayat gibi sevilen dizilerde ufak roller bulduktan sonra Emret Komutanım ve Benim Annem Bir Melekti dizilerinde ekranlarda daha uzun süre bulmaya başladı. 2009-2011 yılları arasında yayımlanan "Geniş Aile" dizisinde "Cevahir" karakterini canlandırmıştır ve bu diziden sonra tüm Türkiye tarafından tanındı. Başarılı yapımların ardından Aileler Yarışıyor ve Ben Bilmem Eşim Bilir gibi yarışma programlarını sundu. Zengin Kız Fakir Oğlan ve Kalk Gidelim dizileriyle de hayranlarının karşısına çıkmaya devam etti.

2005 yılında evlendiği Nazan Güneş'ten 2 Ağustos 2022 tarihinde boşandı. Eren adında bir oğlu vardır. İyi derecede Almanca ve İngilizce bilmektedir. Kardeşi Umuz Özkan da oyunculuk yapmaktadır.

Özkan son günlerde sağlık sorunlarıyla gündeme geldi. 2. dereceden siroz teşhisi konulan Özkan'ın karaciğer nakli beklediği belirtildi.

Münevver Karabulut’un babasından Cem Garipoğlu açıklaması: İnanmıyorum Münevver Karabulut’un babasından Cem Garipoğlu açıklaması: İnanmıyorum