TBMM'de yaptığı konuşmanın ardından kalp krizi geçiren Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez vefat etti.

BAKAN KOCA DUYURDU

Vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in genel durumu dün geceden itibaren bozulmaya başlamıştı. Bugün yoğun bakım servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 11.50’de vefat etti.” ifadeleriyle duyurdu.

NE OLMMUŞTU?

AK Parti Gençlik Kolları, 'Filistin'e destek' gösterileri düzenledi AK Parti Gençlik Kolları, 'Filistin'e destek' gösterileri düzenledi

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM Genel Kurulunda, Meclis, Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve yüksek yargı kurumlarının 2024 yılı bütçelerinin görüşmelerinde partisi adına söz aldı.

Bitmez, konuşmasında, İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve hükümetin dış politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bitmez, 22 dakika süren konuşmasını tamamlayıp Genel Kurula yönelik "Hepinizi saygıyla selamlıyorum" ifadesini kullandıktan hemen sonra yere yığıldı. Bitmez, bu sırada kafasını, kürsünün arkasında bulunan mermer basamağa çarptı. Milletvekilleri, Bitmez'e müdahale etmek için kürsüye doğru koştu.

Doktor milletvekillerinden İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ile AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Bitmez'e kalp masajı uyguladı. Bu sırada diğer doktor milletvekilleri de Bitmez'in yanına geldi. Bitmez'e uygulanan kalp masajı yaklaşık 10 dakika sürdü.

Bitmez, daha sonra Genel Kurul Salonu'na getirilen sedyeyle ambulansa taşındı. Bitmez'e sedye üzerinde kalp masajı yapılmaya devam edildi.