İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamı 42 gündür aralıksız sürüyor. Hamas'ın elindeki İsrailli rehinelerin aileleri de sık sık hükümetlerini protesto ederek seslerini duyurmaya çalışıyor. İsrail yönetiminden umduğunu bulamayan aileler, bu kez Başkan Erdoğan'a devreye girmesi için mektup yazdı.

TRT Haber'de yer alan habere göre, 7 Ekim'den bu yana Hamas tarafından rehin tutulan İsraillilerin aileleri, Başkan Erdoğan'dan yardım istedi.

Yunanistan, Kariye'nin cami olarak ibadete açılmasından rahatsız oldu Yunanistan, Kariye'nin cami olarak ibadete açılmasından rahatsız oldu

Yardım talep edilen mektubu İsrail'deki 'Rehineler ve Kayıp Aileler Forumu' kaleme aldı:

"Bizler, tarifsiz acı ve ıstıraba neden olan bu krize müdahale etmenizi istemek için sizin yardımınızı talep ediyoruz. Kaçırılmalarından bu yana çocuklarımız, eşlerimiz, kocalarımız, ebeveynlerimizle iletişim kuramadık."

"BİZE YARDIM EDEBİLECEK EŞSİZ BİR KONUMDA OLDUĞUNUZA İNANIYORUZ."
Mektupta, Türkiye ve Başkan Erdoğan'ın etkili konumu vurgulandı:

"Orta Doğu'da, müslüman dünyasında ve ötesinde geniş nüfuza sahip, bölgenin büyük güçlerinden birinin lideri olarak, bize yardım edebilecek eşsiz bir konumda olduğunuza inanıyoruz. Bu nedenle, rehinelerin sağlık durumları ile ilgili bilgi almak, gerekli tıbbi ihtiyaçlarının gecikmeden sağlanmasını kolaylaştırmak ve derhal serbest bırakılmalarını sağlamak için size çağrıda bulunuyoruz."

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın elinde iki yüze yakın rehine olduğu sanılıyor.