CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşme sonrasında partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli ile ne konuştukları hakkında bilgi veren Özel, "Kendisiyle gayet olumlu, verimli geçen bir görüşme gerçekleştirdik." ifadesini kullandı. Ankara'da büyük emekli mitingi yapacaklarını duyuran Özel, emeklilere çağrı yaptı. Özel, CHP'de başlayan cumhurbaşkanlığı adaylık tartışması için de net konuştu.

Özgür Özel'den Demirtaş açıklaması: Kabul edilir tarafı yok Özgür Özel'den Demirtaş açıklaması: Kabul edilir tarafı yok

İşte Özgür Özel'in cumhurbaşkanı adaylığı hakkındaki o açıklaması:

CHP’nin yukarıya doğru ivmelenmesinde hakkımızı teslim etmeyen kimse yok. Nisan ayı anketleri geldi. “31 Mart seçimleri yerel seçimdir, genele yansımaz” diyenler yanıldılar. Şu ana kadar CHP’nin “Bu Pazar milletvekili seçimleri olsa, oyunuzu kime verirsiniz?” sorusunda 1. Parti olmadığı hiçbir anket yok.

''KENDİ ADAYLIĞIMI DAYATMAYACAĞIM''

Görünen o ki, CHP’deki bu yukarıya ivmelenme, bu özgüvenli siyaset, birilerini CHP’yi yeni tartışmalara sürüklemeye, memur kılmış. Geçmişte yaptığımız hataları tekrar etmeyeceğimizi söylemiştim.

Hazır 1. Partiyken işler yolunda gidiyorken, gelecek seçime daha zaman varken, aday tartışması dostumuz tarafından iyi niyetle yapılsa da bazı kötü niyetliler tarafından kışkırtılmaya çalışılsa da hiçbirimize faydası olmayan bir tartışmadır. Buradan, gelecek seçim için şimdiden aday tartışmaları başlatmanın CHP’nin ivmesini düşürmek, gücünü azaltmak, ona çelme takmaktan başka gayesi yoktur. CHP’nin genel başkanı olarak kendi adaylığımı dayatmak, CHP’nin tarihi bir fırsatı kaçırmasını sağlamak, CHP’nin birilerinin tükenmekte olan iktidarına tekrar fırsat vermek gibi bir hata yapmayacağımdan herkes emin olsun.