CHP'den açıklanan tasarruf paketine ilk tepki: Asıl hedef CHP CHP'den açıklanan tasarruf paketine ilk tepki: Asıl hedef CHP

CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in düzenleyeceği toplantıda genel başkanlığa adaylığını açıklaması bekleniyor. Toplantıya Özel’e destek veren milletvekilleri ile Parti Meclisi üyeleri katılacak. 50’ye yakın milletvekilinin Özgür Özel’e destek olduğu belirtiliyor.

TUTUM BELGESİNİ DE AÇIKLAYACAK

Özel’in toplantıda ayrıca uzun süredir üzerinde çalıştığı Tutum Belgesi’ni açıklaması da bekleniyor. Edinilen bilgiye göre, cumhurbaşkanlığı seçiminin kaybedilmesine yönelik detaylı bir özeleştirinin yer alacağı Tutum Belgesi’nde seçmenin “duygusal kopuş”una da vurgu yapılacak. Son genel seçimlerden önce CHP Grup Başkan Vekili olan Özgür Özel, seçim yenilgisinin ardından genel başkanlığı bırakması yönünde parti içi baskıya maruz kalan Kılıçdaroğlu’na alternatif olarak öne çıkmıştı.

KILIÇDAROĞLU DA DOĞRULADI

Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'in adaylığına ilişkin açıklamada bulunarak iddiaları doğruladı. Kılıçdaroğlu, ''Gayet güzel. CHP diğer partiler gibi değildir. Herkesin aday olma hakkı vardır. Yarın Özgür Bey adaylığını ilan edecek. Bir arkadaşımız İstanbul’dan mektup yazmış. Ben de adaylığımı genel merkezde ilan edebilir miyim diye. Tabi dedik.'' ifadelerini kullandı.