Messina Boğazı nerededir? Messina Boğazı'nın özellikleri nelerdir? Messina Boğazı'nın uzunluğu kaç km'dir? Messina Boğazı'nın tarihçesi nedir?

Messina Boğazı nerededir? Özellikleri nelerdir?

Messina Boğazı (İtalyanca: Stretto di Messina ), İtalya'nın güneyindeki Sicilya'nın (Punta del Faro) doğu ucu ile Calabria'nın (Punta Pezzo) batı ucu arasında dar bir boğazdır. Orta Akdeniz'de, güneydeki İyonya Denizi ile Tiren Denizi'ni kuzeye bağlar. Torre Faro ve Villa San Giovanni arasındaki en dar noktada, 3,1 km (1,9 mil) genişliğindedir. Messina kasabasında 5,1 km (3,2 mil) genişliğindedir. Boğazın maksimum derinliği yaklaşık 250 m'dir (820 ft).

Boğaz, eşsiz bir deniz ekosistemi oluşturan güçlü gelgit akımlarına sahiptir. Boğazın kuzey kesimindeki doğal bir girdap, Yunanca Scylla ve Charybdis efsanesine bağlanmıştır. Bazı durumlarda, Calabria'dan Sicilya'ya bakıldığında Fata Morgana'nın serapları gözlemlenebilir.

Messina Boğazı nerededir

Darboğaz şekli ile birçok kuş türünün göçünün zorunlu geçiş noktasıdır.

1957 yılında Messina Boğazı boyunca 220 kV havai enerji hattı inşa edildi. Pilonlar dünyanın en yüksekleri arasındadır. Bu güç hattı daha sonra bir denizaltı güç kablosuyla değiştirildi, ancak direkleri kalıyor ve tarihi anıtlar olarak korunmaktadır