31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine doğru gidilirken siyasi partilerin adayları belli olmaya başladı. Muharrem İnce'nin yerel seçim açıklamalarının ardından Memleket Partisi İBB Adayı olacağı konuşulan Eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen'den açıklama geldi.

'İMAMOĞLU'NUN İŞ YAPMADIĞI ORTADA'
TV100 canlı yayınında konuşan Mehmet Sevigen Ekrem İmamoğlu'yla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 'İstanbul’un hali ortada. 5 yıllık dönemde Ekrem Bey’in çok fazla iş yapmadığı ortada.' diyen Sevigen şu ifadeleri kullandı:

"CHP arkadaşlar bana soruyorlardı, ‘aday olacak mısın, niye olmak istiyorsun?’ diye. Ben de Muharrem Bey’i yanınıza alın, birleşelim beraber olalım. Bizim başka istediğimiz yok. Almazlarsa toplumu birleştirmek lazım. Başka türlü bir seçenek koymak lazım. Bütün adaylar sıfırla başlıyor. Laf olsun diye birine seçim kaybettirelim, birine seçim kazandıralım diye aday olmak istemiyorum. İstanbul’un hali ortada. 5 yıllık dönemde Ekrem Bey’in çok fazla iş yapmadığı ortada. Yaptığı bir işle gündeme gelmiyor, hep kavgayla gündeme gelir. Sadece aklımıza Saraçhane’de 2 bin taneye arabayı topladı. Başka bir şey geliyor mu? Topluma seçenek sunmak lazım"

İBB ADAYLIĞI İDDİALARINA YANIT VERDİ
Memleket Partisi'nden İBB Başkan adayı olacağı iddialarına yanıt veren Sevigen, Muharrem İnce'yle görüşmelere devam ettiklerini kaydetti:

Bahçeli'den "3 Mayıs Milliyetçiler Günü" paylaşımı Bahçeli'den "3 Mayıs Milliyetçiler Günü" paylaşımı

"Ben seçime laf olsun diye girmem. Ankara görev yaptığım zaman İstanbul’a yaptıklarımı sıralasam İstanbul’u dörde katlar. Adaylığım daha belli değil. Muharrem Bey ile konuşuyoruz. Böyle bir şey olursa büyük gireceğiz, kazanmak için gireceğiz. Laf olsun diye seçime girmeyeceğiz. Bir hafta on güne kadar belli olacak. Bu süre zarfında görüşmeler yapacağız.