1Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim Meydanı’nda yapılacak gösterilere izin verilmezken, bazı sendika ve sivil toplum kuruluşları Taksim çağrısı yapmayı sürdürüyor.

81 ilde uygulanacak! Emekliler için 1 ay ücretsiz olacak 81 ilde uygulanacak! Emekliler için 1 ay ücretsiz olacak

Türk-iş Başkanı Ergün Atalay ve HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan,1 Mayıs kutlaması için Taksim şart değil, ısrar edilmemeli.” derken, CHP ve güdümünde hareket eden oluşumların Taksim inadı devam ediyor.

TALEP YOK
İstanbul Valiliği ise kentte kutlama noktası olarak 40 adres belirledi.

Edinilen bilgilere göre İstanbul Valiliğinin belirlediği 40 kutlama noktasına şu ana kadar herhangi bir sendikadan 1 Mayıs kutlaması için başvuru yapılmadı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İstanbul'da 40 ayrı yer ve güzergah belirlendi" diyerek, "Taksim çağrılarına izin verilmeyecek, 1 Mayıs için uygun değildir. Taksim'i isteyenler arasında PKK sempatizanları var" açıklamasında bulunmuştu.

HEDEF PROVOKASYON MU?
İstanbul'da kutlama alanlarına 1 Mayıs için hiçbir başvuru yapılmaması tuhaf karşılanıyor. Güvenlik açısından riskli olan Taksim için inat edilmesi, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in ise 1 Mayıs'ta Taksim'e yürüyeceklerini açıklaması "provokasyon" ikazlarını da beraberinde getiriyor.

PKK ELEBAŞININ 1 MAYIS ÇAĞRISI
Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan, Kandil'den ses yükselterek, 1 Mayıs'ta 'sokağa çıkma' çağrısı yapmıştı. Terör elebaşı Kalkan'a ilk destek terörün siyasi ayağı DEM Parti'den gelmişti.

PKK'nın yayın organı Medya Haber’e konuşan teröristbaşı Duran Kalkan, “Önümüzde 1 Mayıs var. Gerçekten de 1 Mayıs'ı da yeni bir zirve haline getirmeliyiz, özgürlük hamlemizi doruğa çıkarmalıyız. Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü her tarafta haykırmalıyız. Newroz'da 8 Mart'ta bunu haykırmak ne kadar doğaldıysa, Önder Apo, Newrozları yenileyen, 8 Mart'ı anlamlandıran bir önderlik idiyse, 1 Mayıs'ta da en büyük katkı sunan Önderliktir. Dolayısıyla 1 Mayıslar, Önder Apo ile anılması gereken günlerdir. Onun için de tüm Kürtler nerede olurlarsa olsunlar 1 Mayıs meydanlarını doldurmalı, sokaklara akmalılar.” demişti.