Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'ye yönelik savaşın sürmesi, çatışmaları genişletme ve arabulucular üzerinden yürütülen ateşkes çabalarını sabote etmek için gerekçeler uydurduğunu ifade etti.

Heniyye, Gazze'de ateşkes ve Kahire'de süren müzakerelere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İşte Hamas İslami Direniş Hareketi Siyasi Büro Başkanı Mücahid İsmail Heniye tarafından yayımlanan basın açıklaması

Birincisi: Hamas Hareketi, hali hazırda devam eden müzakere turu öncesinde hareketin ciddiyetini ve olumu duruşunu göstermek amacıyla, arabulucularla ve Filistin Direniş gruplarıyla bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde ortaya çıkan durum, Gazze içerisindeki direniş temsilcileriyle ve  Hareketin yetkili mercileriyle yapılan toplantılarda ve istişarelerde derinlemesine ele alındı. Hareket yapmış olduğu bu değerlendirmelerden sonra Halkımıza yönelik saldırıları sona erdirecek, istikrarlı bir geleceğin temellerini oluşturacak mantıklı ve kalıcı bir ateşkes anlaşmasını, diplomasi müzakerelerinin olmazsa olmaz esası kabul ederek pozitif bir ruhla müzakere heyetini hareketin bu olumlu duruşuyla Kahire'ye gönderdi.

Halkımıza yönelik saldırıları durduracak mantıklı ve kalıcı ateşkes, varılacak anlaşmanın ilk sonucu değilse anlaşmaya varmanın ne anlamı olabilir ki?

İşgalcilerin korkulu rüyası "Savaşın Aslanları" klibi.. İşgalcilerin korkulu rüyası "Savaşın Aslanları" klibi..

İkincisi: Dünya, Gazze'de çok sayıda suç işleyen, siyasi sorunlar üreten aşırılık yanlısı siyonist bir hükümetin esiri olmuş durumda. Bu aşırılık yanlısı siyonist hükümetin başbakanı, bahaneler üreterek diplomasi müzakerelerini çıkmaza sokup savaşın devam etmesini ve krizin bölgeye yayılmasını arzulayarak arabulucuların çabalarını sabote etmektedir. 

Bu işgale kılıf bulan ve destek veren Amerika'nın, aşırılık yanlısı siyonist hükümete yıkım ve imha silahları sağlamak yerine, onu durdurması gerekir.

Üçüncüsü: Hamas İslami Direniş Hareketi hâlâ, saldırıları sona erdirecek, işgalci askerlerin Gazze'den tamamen çekilmesini garanti edecek ve ciddi bir esir değişimi anlaşması sağlayacak kapsamlı ve aşamalı bir anlaşmaya varma konusunda kararlı olduğunu ifade etmektedir.