Yahudilerin, 1967'de işgalle yıkılan Fas (Meğaribe) mahallesindeki evlerin yıkıntıları üzerinde ibadet ettiği Burak Meydanı'nda dört sesli şofar böyle üflendi.

Ekranın solunda Mübarek Mescid-i Aksa'nın batı duvarı görünüyor ve arkasında İbrani Yeni Yılı'nın gelişini kutlayan ve "tövbe günleri" olarak adlandırılan günlerde günün her saati dua eden binlerce yabancı var.

Bu ibadetler ve ritüeller, Mescid-i Aksa'da ibadet edenleri ve bayram mevsiminin gelmesiyle birlikte özgürlükleri ve rahatlıkları için yüksek bedeller ödeyen Kudüs Eski Şehir sakinlerini rahatsız ediyor.

Videoda, İşgal Şehri Belediye Başkan Yardımcısı Aryeh King'in, Belediye Başkanı Moşe Leon, Bakan Itamar Ben Gvir ve Haham Shmuel Eliyahu ile birlikte trompet çaldığı görülüyor. Bakan Miri Regev de bu dua ve ritüellere katıldı.

Güçer Kafa yazdı: Bulamaç Güçer Kafa yazdı: Bulamaç

ŞOFAR NEDİR?

Şofar, genellikle keçi veya koç boynuzundan yapılan ve Yahudiler tarafından kullanılan geleneksel enstürmandır. Tokea ismi verilen ve bu iş için özel eğitim almış kişiler tarafından Roşaşana ve Yom Kipur bayramlarında çalınır.