Soğukoluk Mahallesi ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle saat 14.30 sıralarından yangın çıktı.

Yerleşim yerlerine yakın bölgedeki yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü.

İhbar üzerine bölgeye yangın söndürme helikopteri ile çok sayıda arazöz ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

EVLER TAHLİYE EDİLİYOR

Orman yangını nedeniyle Müftüler ve Güzelyayla mahalleleri tedbir amacıyla tahliye edilmeye başlandı. İlk belirlemelere göre yangın nedeniyle bölgede 3 evin yandığı ancak herhangi bir can kaybının yaşanmadığı bildirildi. 

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, "Soğuoluk mevkiinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan ekiplerimiz müdahale ediyor, çevre illerden destek ekipleri de istedik. Mevkideki yerleşim yerlerindeki vatandaşlarımızı tahliye ettik" dedi.

DUMAN ANTAKYA'DA DA GÖKYÜZÜNÜ KAPLADI

Yangının oluşturduğu duman yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Antakya ilçesinde gökyüzünü kapladı. Duman nedeniyle ilçede kızıllık oluşken yer yer görüş mesafesinde de düşüş meydana geldi.

YSK, Hatay Samandağ için kararını açıkladı YSK, Hatay Samandağ için kararını açıkladı

BAKAN YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA

Haber Global ekranlarında yangına ilişkin kritik açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son gelişmeleri aktardı.

Yumaklı, yangınların yüzde 90'ının insan eliyle çıktığını belirterek, faciaya ilişkin "Vatandaşlarımız bizlerle omuz omuza vermeli, çok dikkatli olmalı. Türkiye genelinde bugün 19 yangın çıktı. Aktif 4 yangına müdahalemiz sürüyor. Herhangi bir ekipman ya da personel eksiliği söz konusu değil. Yangında can kaybı ve yaralanan yok. 6 İHA ve 1 yüksek teknoloji takip uçağımız havadan müdahalede bulunuyor. 2 bin kişilik bir nüfus peyderpey tahliye ediliyor. Ağustos ayının sonuna kadar yangınlara karşı alarm durumundayız." açıklamasını yaptı. 

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya, "Tarım ve Orman Bakanlığımızın Hatay Belen'de başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları yoğun biçimde devam etmektedir. Hatay Valiliğimiz, AFAD ve güvenlik birimlerimizce; Müftüler, Soğukoluk ve Benlidere mahallelerimizde riskli olan yerlerden başlayarak tedbir amaçlı vatandaşlarımızın tahliyeleri devam etmektedir. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme derhal başlatılmıştır" dedi. 

Bakan Yumaklı ve Bakan Yerlikaya, yangının devam ettiği bölgeye doğru yola çıktı. 

3 BÜYÜK YANGIN SÜRÜYOR

Yangın bölgesine ulaşan Tarım ve Orman Balanı İbrahim Yumaklı, akşam saat 23 sıralarında yaptığı açıklamada "Yangın yaklaşık 120 hektarlık bir alana yayıldı ancak tehlikenin çok büyük olmadığını söyleyebiliriz. 3 yangına konsantre olmuş durumdayız. Çanakkale ve Mersin'de de 2 büyük yangın devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"YANGINA NEDEN OLAN 2 KİŞİ YAKALANDI"

Bakan Yumaklı'nın ardından konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, "Can kaybımız ve yaralımız yok, bu bizim tesellimiz. 13.57'de Belen'deki yangın ihbarını aldık, o andan itibaren an be an takip ettik ve çalışmalarımızı başlattık. Bir orman yangını olduğu zaman ciğerimiz yanıyor. Yangınların tez zamanda sönmesi için büyük bir gayret gösteriliyor. Riskli olan haneler tahliye edildi. Yanan 7 evimiz var, 4 araçta da hasar var. AFAD bunlarla ilgili çalışmalara yarın sabahtan itibaren başlayacak. Yangının sebebi belli oldu, 2 kişi bahçesindeki sazlık alanın temizlenmesi için ateş yakıyor ve maalesef kontrol edemiyorlar. Ciğerlerimizin yanmasına vesile oluyorlar. Bu vatandaşlar yakalandı." açıklamalarını yaptı.