Emeklilik sistemindeki adaletsizlik düzeltiliyor. Yüksek prim ödeyip en düşük emekli maaşı verilen vatandaşlar bu durumda memnun kalmadı. asgari ücret üzerinden ödenen primle yüksek seviyeden ödenen prim maaşları 7.500 lira olması tepkilere yol açtı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu koordinasyonu ile yeni bir emeklilik sistemi üzerinde çalışıldığı iddia edildi.

İsrail ile ticaretin durdurulması kararına iş dünyasından destek mesajları! İsrail ile ticaretin durdurulması kararına iş dünyasından destek mesajları!

Pirim hesaplaması değişiyor
Akşam gazetesinde yer alan habere göre; ilk aşamada SGK ve Bağ-Kur emeklilerin maaşlarının hesaplanmasında kullanan yıllara göre değerlendirilmiş prim sisteminde düzenlemeye gitmeye hazırlanıyor. Yürürlükteki uygulamaya göre vatandaşların ödediği primler 3 farklı dönemde ele alınıyor.

İki kat prim yatırıp aynı maaşı alıyorlar
Çalışma hayatı boyunca asgari ücretlilerin iki katı kadar prim ödeyen birçok vatandaş, hem prim günü hem de ödediği prim tutarı kendilerinden az olan vatandaşlarla aynı maaş almalarının adalet olmadığına dikkat çekiyor.

Bakan Vedat Işıkhan açıklayacak
Yeni düzenlemedeki emekli kat sayısı merak ediliyorken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın ilerleyen süreçte bu konu hakkında bilgi vermesi bekleniyor.