Rize Eski Milletvekili, İlahiyatçı-Yazar Şevki Yılmaz, Akit tv ekranlarında yayınlanan Milli Diriliş Programı da dahil her fırsatta  köşe yazılarında, Twiter hesabında ve birçok seminerde TRT'de her Pazar yayınlanan kovboy filmlerinin yayından kaldırması gerektiğini  dile getiriyordu. TRT geç de olsa anladı.

TRT, PAZAR GÜNLERİ YAYINLANAN KOVBOY FİLMLERİNİ YAYINDAN KALDIRDI!

Türkiye, Amerika ilişkilerinin gerilmesine neden olan Ajan Brunson krizinden sonra karşılıklı yaptırımlarla daha da gerginleşen Türkiye-Amerika ilişkilerine bir dik duruşta TRT'den geldi! TRT, Amerikan propangası yapılan kovboy filmlerinin yayınlarını durdurma kararı aldığı bilgisi kamuoyuna yansıdı! TRT'nin konu hakkındaki detayları önümüzde günlerde  kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

TRT'nin her Pazar günü Amerikan Kovboy filmlerini uzun yıllardır yayınlıyor olmasını her firsatta eleştiren tek isim olan Şevki Yılmaz'ın bu uyarıları TRT'de nihayet karşılık buldu!

Şevki Yılmaz uyarmış, çağrıda bulunmuştu! TRT nihayet harekete geçti!

İşte Şevki Yılmaz'ın 10 Ekim 2017 tarihli MİLLİ DİRİLİŞ Programında yaptığı konuşması:

Rize Eski Milletvekili, İlahiyatçı-Yazar Şevki Yılmaz, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda TRT’ye önemli uyarılarda bulunmuş ve habervakti.com olarak bunu gündeme taşımıştık! İşte o haber:

11 Ekim 2017'de yapılan haberin detayları için lütfen tıklayınız: 

TRT’ye sesleniyorum; kanıma dokunuyor! Hala İslam düşmanı ABD’nin zalim Amerikan kovboylarını ekranlarda kahraman olarak izlettiriyorsunuz?! Müslümanların bölünüp kolayca yutulacak devletciklere değil, aksine büyük ve çok güçlü bir devlete ihtiyacı var, Aklımızı başımıza alacağız!

Güçer Kafa yazdı: Bulamaç Güçer Kafa yazdı: Bulamaç

Şevki Yılmaz'ın 10 Ekim 2017'de attığı tweet:

TRT'ye sesleniyorum; kanıma dokunuyor! Hala İslam düşmanı ABD'nin zalim Amerikan kovboylarını ekranlarda kahraman olarak izlettiriyorsunuz?!


Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT), geç de olsa bir geleneğe son verdi. İddialara göre; Her pazar sabahı saat 09.55'te ekrana gelen kovboy filmleri artık yayınlanmayacak.

1980'li yıllardan beri yayınlanan ve "Western Kuşağı" olarak bilinen saatte artık "Ev Sineması" kuşağı yayınlanacak. Bu kuşaktaki filmlerin tamamı TRT ve Kültür Bakanlığı destekli Türk filmlerinden oluşacak.

Son olarak 19 Ağustos'ta John Wayne'in başrolünde oynadığı 1971 yapımı "Kin Tuzağı" filmini yayınlayan kanal, 26 Ağustos Pazar günü kovboy filmi yayınlamadı. Bunun yerine ise Beni Böyle Sev dizisinin tekrarını ekranlara geldi.

Başarının ve Yenilginin Sırları! (3) isimli köşe yazısında Rize Eski Milletvekili, İlahiyatçı-Yazar Şevki Yılmaz "Bilhassa başta TRT olmak üzere Milli Medyamız dizi ve diğer yayınlarında Kürt, Arap vs. vatandaşlarımızı üzücü ve terör örgütlerinin tuzağına düşürücü ırkçı söylemlere dikkat etmeli ve varsa acilen terk etmelidir!" demişti.

Şevki Yılmaz'ın 17 Kasım 2017 tarihli köşe yazısın tamamı için lütfen tıklayınız: