Salı günü UC Berkeley hukuk fakültesinden mezun olan öğrenciler için bir dekanın evinde düzenlenen kutlama yemeği, İsrail-Hamas savaşı, ifade özgürlüğü ve Müslüman ve Yahudi karşıtı nefret suçlamaları üzerine öfkeli bir çatışmaya dönüştü.

Dünyaca ünlü isim The Weeknd'den Gazze'ye dev bağış Dünyaca ünlü isim The Weeknd'den Gazze'ye dev bağış

Çok sayıda hukuk fakültesi öğrencisi, Hukuk Fakültesi Dekanı Erwin Chemerinsky ve eşi hukuk fakültesi profesörü Catherine Fisk'in ev sahipliğini yapmayı planladıkları üç akşam yemeğinden ilki için Oakland'daki evlerine davet edildi. 

Davetli olan Filistin asıllı Amerikalı bir hukuk öğrencisi Melek Afaneh konukların önünde ayağa kalkarak Gazze'de şehit olan Filistinliler ve üniversitenin İsrail'in savaşına ve Filistin topraklarını işgal ve ablukasına katılan şirketlerden el çekmesini istemesi hakkında bir konuşma yapmaya başladı.

Videoda Catherine Fisk kollarını kavuşturarak öğrenciye yaklaşıyor sözlü ve fiziksel tacizle bulunuyor.

ÜNİVERSİTEDEDEN SİYONİST PROFESÖRE DESTEK

Kaliforniya Üniversitesi Başkanı Michael Drake verdiği bir mülakatta olayı "çok talihsiz" olarak nitelendirdi.

UC Vekiller Kurulu Başkanı Rich Leib öğrencinin eylemlerini kınadığını belirterek.... 'içler acısı' olarak nitelendirdi. Bu etkinliği hedef alan kişiler bunu sırf Yahudi bir dekanın ev sahipliğinde gerçekleştiği için yapmışlardır. Bu eylemler antisemitiktir, tehditkârdır ve bu üniversitenin değerlerini yansıtmamaktadır."