Susurluk Belediye'sinin CHP'li Meclis Üyesi Murat Kula, Susurluk'ta bir cadde veya bulvara Balıkesirli milli voleybolcu Ebrar Karakurt'un isminin verilmesini önermişti.

Çağrı Karakuş, ASV Mettmann'da yeniden yükseliş peşinde Çağrı Karakuş, ASV Mettmann'da yeniden yükseliş peşinde

Evrensel'den Ramis Sağlam'ın haberine göre, teklif AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

RET GEREKÇESİ

Susurluk Belediyesi İmar Komisyonu 11 Eylül 2023 tarihli toplantısında, Karakurt isminin ‘yeni açılacak' bir cadde veya sokağa verilmesi teklifi ‘isim değişikliği' olarak değerlendirildi.

Komisyon raporunda, “Yapılacak bir isim değişikliğinin cadde ve sokak üzerinde bulunan işletmelerde adres değişikliğine neden olacağı, işletmelere ait yazarkasa, vergi levhası, oda kayıt suretleri ve iş yeri açma ruhsatları gibi belgelerin değişmesine sebep verecektir” denildi.

İmar Komisyonu'nda reddedilen "Ebrar Karakurt" teklifi 13 Eylül'de Susurluk Belediye Meclisi'nin eylül ayı 2. oturumunda görüşüldü. İmar Komisyonu'nun değerlendirdiği rapor, CHP'li Meclis üyesi Kula'nın aleyhte oyuna karşılık, diğer meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.