Suç gelirleri ve terör finansmanı ile sıkı bir mücadele yürütülüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı MASAK bünyesindeki bu mücadeleye ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni bir yönteme dikkat çekti.

Şimşek, kara para aklayan ya da terörü finanse eden kişilerin paranın izini kaybettirmek için son dönemlerde üniversite öğrencilerinin hesaplarını kullandıklarına dikkat çekti.

Şimşek, "Üniversite öğrencilerinin gelir elde etmek amacıyla banka hesaplarını kara para aklayan ya da terörü finanse eden kişilere kullandırdığı yönünde veriler var. Gençler, bilerek ya da bilmeyerek geleceklerini karartmasınlar. Hesaplarını kullandıranlar, ilerleyen süreçte hapis cezalarıyla karşılaşabilirler. " diye konuştu.

Simit fiyat tarifesinde yeni karar! Simit fiyat tarifesinde yeni karar!

Ortaöğretimde de öğrencilerin kullanıldığına dikkat çeken Bakan, bu kapsamda mesleki eğitimdeki öğrencilerin staj ücreti için açtığı hesaplara da dikkat çekti. Üniversitelerin yanı sıra ortaöğretim çağındaki gençlerin bilgilendirilmesi için Milli Eğitim ile çalışacaklarını ifade etti.

Şimşek, suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi amacıyla kamuoyunu bu konularda güçlü biçimde bilgilendirme faaliyetlerine devam edeceklerini dile getirerek, "kara parayla mücadele, vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi açısından da önem taşıyor. Devleti gelir kaybına uğratacak her türlü kayıt dışı işlemin yakından takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.