Pakistan, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile 3 milyar dolarlık stand-by düzenlemesi konusunda anlaştı. IMF Pakistan Misyon Şefi Nathan Porter, yaptığı açıklamada, IMF ile Pakistanlı yetkililerin 9 aylık süreyle 3 milyar dolar stand-by düzenlemesi konusunda anlaştığını duyurdu. Pakistan Maliye Bakanı İshak Dar ise, IMF anlaşmasının ardından Twitter'da "Allah'a şükürler olsun" mesajını paylaştı.

PAKİSTAN'IN BEKLEDİĞİ RAKAMDAN DAHA YÜKSEK
IMF ile varılan stand-by düzenlemesinin temmuz ortalarında IMF Guvernörler Kurulu tarafından onaylanması gerekiyor. 9 aya yayılan 3 milyar dolarlık kredi, Pakistan'ın beklediği rakamdan daha yüksek. Pakistan yönetimi, 2019'da kabul edilen ve cuma günü sona eren 6,5 milyar dolarlık kurtarma paketinden kalan 2,5 milyar dolarlık kısmın serbest bırakılmasını umuyordu.

Filistin'i tanımaya hazırlanan İspanya Başbakanı Sanchez istifanın eşiğinde! Filistin'i tanımaya hazırlanan İspanya Başbakanı Sanchez istifanın eşiğinde!

ŞERİF: PAKİSTAN'IN DÖVİZ REZERVİ GÜÇLENECEK
Başbakan Şahbaz Şerif, Twitter'dan yaptığı açıklamada, anlaşmanın gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti. Şerif, bu anlaşmanın, Pakistan'ın döviz rezervini güçlendireceğini, ekonomik istikrara kavuşmasını sağlayacağını ve ülkeyi sürdürülebilir ekonomik büyüme yoluna sokacağını kaydetti.

ULUSAL BORÇ 274 MİLYAR DOLAR CİVARINDA
Nüfusu 230 milyonun üzerinde olan Pakistan'ın ulusal borcu 274 milyar dolar civarında ve bu borç, gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYİH) yaklaşık yüzde 80'ine tekabül ediyor. Bu durum, ülkeyi ekonomik şoklara karşı savunmasız hale getiriyor.