Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski arasında yapılması planlanan görüşmeye dakikalar kala Ukrayna'nın Odesa kentinde güçlü bir patlama meydana geldi. Patlama Ukrayna'daki Yunan misyonunun bulunduğu yerin yakınında meydana geldi.

BÖLGEDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI
Hükümet kaynakları, Zelenski ve Ukrayna'daki Yunan misyonunun güvenliğine yönelik acil bir tehdit bulunmadığını açıkladı.

Filistin'i tanımaya hazırlanan İspanya Başbakanı Sanchez istifanın eşiğinde! Filistin'i tanımaya hazırlanan İspanya Başbakanı Sanchez istifanın eşiğinde!

Yunan Proto Thema internet sitesi ise, patlamanın Zelenskiy'nin konvoyu yakınlarında gerçekleştiğini ve Miçotakis'in patlamadan etkilenmediğini yazdı. Yunan Bakan Stavros Papastevrou, patlamanın Yunan heyetinden 150 metre uzakta olduğunu ve kimsenin yaralanmadığını söyledi.

Başbakan Miçotakis'in Ukrayna'ya sembolik bir ziyaret gerçekleştirerek Yunanistan'ın dayanışmasını teyit ettiği ifade edildi. Önceden haber verilmeyen ziyaretin "acil ve gizli" ziyaret koduyla gerçekleştiği belirtiliyor.