Geçtiğimiz hafta Akit TV'de yayınalanan "Derin Kutu" programında Sabri Balaman'ın konuğu Prof Dr. Muttalip Kutluk Özgüven ve Lütfi Özşahin oldu. Kadın-Erkek ilişkileri ve rolleri konusunun konuşulduğu programda, Prof. Dr. Özgüven'in Erken yaşta evlilik ile sarfettiği cümleler fuhuş lobisi tarafından çarpıtıldı.

Özgüven'in "Erken yaşta evliliği ilk ben karşı çıkarım." ifadelerini keserek gündem oluşturmaya çalışan fuhuş lobisinin ipini program sunucusu Sabri Balaman kesti.

SÖYLEMLER ÇARPITILDI

Özgüven'in sözlerinin algı oluşturulmaya çalışılarak çarpıtıldığını söyleyen Balaman, "Geçtiğimiz hafta moderatörlüğümde gerçekleşen #DerinKutu programında Sn. Özgüven’in söylemleri çarpıtılarak gündeme taşındı. VİDEONUN İÇERİK BAKIMINDAN ALGISIYLA OYNANMAMIŞ HALİ EKTEDİR. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verdi.

DOĞRU BULMUYORUM

Pedofiliyi ve çocuk gelinleri normalleştirmek kapsamında algı yönetimi yapılmasını doğru bulmadığını söyleyen Sabri Balaman, "Pedofiliyi ve çocuk gelinleri normalleştirmek kapsamında algı yönetimi yapılarak medyaya servis edilen bu mesele şahsım adına DOĞRU BULMADIĞIM bir durumdur. Biz algı operasyonuna ve içeriğin alt metniyle oynanmasına karşıyız." dedi.

BU NASIL REZİLLİKTİR?

Yaşanan gelişmeler sonrası Kutluk hocanın açıklamalarını tam manasıyla dinlemeden ve olayın bütününe hakim olmadan birçok muhalif kanadın tepkileri anlaşılabilse de AK Partili bir milletvekilinin Twitter hesabından meseleyi bu şekilde yorumlaması hayretle karşılandı.

İşte AK Parti İstanbul Milletvekili Doç.Dr. Sare Aydın'ın söz konusu o paylaşımı:

"Bu nasıl bir rezilliktir. Bir hocanın çocuklara bilimle sanatla insanlığa nasıl hizmet edeceğini anlatması gerekirken sapık&istismar yaklaşımından utanç duydum.TCK 215 çocuk istismarı suçunu övmek ve özendirmekten,savcılarımızı acilen göreve davet ediyorum."

Habervakti.com