FETÖ elebaşı Gülen'in Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili soruşturmanın üzerinin örtülmesini talep ettiği ortaya çıktı. Bu bilgi, FETÖ'nün Elazığ avukatlar sorumlusunun verdiği ifadeyle öğrenildi. Konuyu CNN TÜRK canlı yayınında değerlendiren Eski ÖDP Genel Başkanı  Dr. Ufuk Uras, dikkat çeken bir bilgi paylaştı. Uras, Yazıcıoğlu'nun ölümünden önce kendisiyle bir dosya paylaşmak istediğini söyledi.

muhsin yazıcıoğlu

Yazıcıoğlu'nun kayıp çantasında ne vardı?

Ufuk Uras, konuya ilişkin şunları söyledi:

Belki spekülasyon olacak ama bizlerle yapmak istediği görüşmede Sayın Yazıcıoğlu'nun bir dosyayı paylaşmak istediği, o dosyanın da helikopterde olduğu söylendi. Çantası kayıp, onun ortada olmaması çok kritik bir mevzu. O dosyayı bulup açtığınızda muhtemelen bir kuşu kesip anatomisini çıkardığınızda tüm kuşlar hakkında bilgi edinirsiniz ya o yüzden o dosya bulunamadı. Kennedy cinayetinden sonra bir Kennedy müzesi oluşturuluyor. Ve orada defterde ziyaretçilerin kanaatleri var. Hepsi 'ABD derin devleti Kennedy'i öldürdü.' diyor. Ama kanaat ayrı kanıt ayrı. Hakikaten bunların kanıtlandığının kanaatlerle örtüşüp örtüşmediğine bakmak gerekiyor. Genellikle de örtüşüyor.

Hrant Dink yıllardan beri bizim eski siyaset arkadaşımız. Danıştay saldırısından sonra ben Hrant'ı aramıştım. Benden duymuştu ve onun son katıldığı duruşmadaki ona ilişkin linç havasını görünce ben Hrant'ın bir an önce yurt dışına gitmesini istedim. Fakat maalesef bir yakın arkadaşları ikna edemedik. O bunu onuruna yediremedi. Hani bazen kokusunu alırsınız olup bitenlerin de o son yazısında zaten Hrant da onu ifade ediyor. Basiretiniz bağlanır ya bazen böyle oluyor. Günlük olayların içerisinde bugün de geçer diyorsunuz ama bazı insanlar için geçmiyor. Arkada kalanların vicdan borcudur bu dosyalar üzerinde sonuna kadar gitmek.