Bu ilklerden en önemlisi Taksim ve Malatya’da darbe karşıtı eylemlerdi..

Halk sokaklara döküldü ve ordumuza ‘’Cuntaya karşıyız tedbirlerini al mesajı verildi’’

Ardından meclis harekete geçti ve Ayışığı ve Sarıkız Darbe Girişimlerinin araştırılması meclis gündemine taşındı...

Halk ve meclis kararlı olunca ordu harekete geçti.

Ve en sonuncusu Genelkurmay’ın da operasyona katkısıyla koskoca bir emekl orgeneral lojmanda gözaltına alındı...

TÜRKİYE'DE BÜYÜK DEVRİM

Erdoğan, Başbuğ ile operasyonu mu konuşmuştu?

Türkiye'yi sarsan gözaltılar sonrasında Erdoğan- Başbuğ görüşmesi tekrar gündeme oturdu.

Taraf'ın yayınladığı bazı 'eylem planı' gibi belgelere kayıtsız kalıyormuş gibi bir izlenim veren genelkurmay herkesi şok etti! . Üst düzey komutanların darbe planlarına fırsat vermediği ve askerin şeref ve izzetine gölge düşürülmemesi için büyük gayretler gösterdikleri ortada... Org. Yaşar Büyükanıt’ın karşı çıktığı darbe ve girişimlerine şimdi de Org. Başbuğ’un da fırsat vermediği ve vermeyeceği emekli orgeneralin askeri lojmanda gözaltına alınmasına verdiği müsadeyle ortaya çıkıyor!!

Ordumuz içindeki şer odaklarının temizlenmesini istiyor...

Bununla birlikte kendilerine operasyon yapiıan derin çetenin harekete geçtiği iddia edildi. Nasıl mı! Tehidtle...

İşte detaylar:

RUŞEN ÇAKIR: SÜRPRİZ DEĞİL

Emekli orgenerallerin gözaltına alınmasının sürpriz olarak değerlendirmenin yanlış olduğunu söyleyen Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır, 'Bu operasyon Başbuğ-Erdoğan görüşmesinde gündeme gelmiştir. Emekli generallerin askeri lojmanlardan alınması da bunu gösteriyor. Ergenekon soruşturmasının halen aktif olarak görev yapan kamu görevlilerine uzanıp uzanmayacağını merak ediyorum' dedi.

Sabah gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak da Ergenekon operasyonu kapsamında bugün yaşanan gözaltıları sürpriz olarak görmediğini söyledi. Org. Başbuğ ile Başbakan Erdoğan'ın yapmış olduğu görüşmede bu gözaltıların da mutlaka gündeme geldiğini düşünen ilıcak, Kanal D'ye konuştu. 'Zamanında ben de kullanılmıştım. Mustafa Balbay ve Büyükçelebi gibi gazeteciler bizzat meselenin içinde olmayabilir ama mutlaka dirsek temasları olmuştur" diyen Ilıcak, gözaltıların ardından Cumhuriyet gazetesi yazarı Ümit Zileli'nin kendisine yönelik sert sözlerine de yanıt verdi.

Ilıcak şöyle devam etti:

'OPERASYONUN GENİŞLETİLMESİNİ BEKLİYORDUM'

"Ben şahsen Ergenekon'un genişletilmesini bekliyordum. Özellikle Hurşit Tolon'un ve de Şener Eruygur'un isimleri geçiyordu çokça... Şener Eruygur'u özellikle emekli Oramiral Özden Örnek'in günlüklerinden biliyoruz; 'Sarıkız operasyonu' sıkıntıya girince 'Ayışığı' darbe teşebbüsüne giriştiğinin bilincindeyiz. ardından Taraf gazetesinde de çıktı, 'Cumhuriyet Çalışma Grubu'nu kurdu ve sivil toplum kuruluşlarıyla bazı faaliyetler yürütmenin dışında fişleme işlemlerine de girişti. Şener Eruygur bazı mitinglerde de ön plandaydı, Bütün bunları yan yana koyunca bazı yasa dışı faaliyetlerle ilişkide olabileceğini düşünüyorum. ama ergenekon ile ne kadar ilgisi var bilemiyeceğim.

Hurşit Tolon'a gelince, emekli oramiral Özden Örnek'in günlüklerine bakarsanız; 'Biz şu toplantıları yaptık, komutanlar da laikliğe ne kadar bağlı olduklarını söyleyecekler' deniliyordu. Bunun ardından, bakınca, bazı beyanatlarda bulunuyordu. bunlar bana danışıklı dövüş gibi geliyor. Ergenekon kapsamında tutuklu bulunan Ümit Sayın'ın konuşması var. Sayın, istihbarat görevlisi askerle konuşuyor ve 'merak etmeyin' diyor. 'Tolon emekli olacak ancak onun kurduğu yapıyı Erg. Başbuğ koruyacak' diyor. Ümit Sayın'ın notlarıyla ortaya çıkan 1'nci Ordu Komutanlığı'nda bazı düzenlemeler olduğu...

HEPİMİZ BALBAY'IN 'GENÇ SUBAYLAR RAHATSIZ' MANŞETİNİ HATIRLIYORUZ

"Mustafa Balbay veya Büyükçelebi ise bizzat meselenin içinde olmayabilir ama 12 mart öncesi 9 mart'ta gündeme gelen cunta gibi.. Askerler işin içindeydi ama genelkurmay başkanı onlarla işbirliği yapmadı, 9 Mart olmadı. o zaman devrim gazetesi vardı.. İlhan Selçuk da dahil bazı gazeteciler bu konuda rol aldılar. Aşırı yıpratma yayınları yapıyorlardı. Deniz Gezmiş alkışlanıyordu, 'Atatürk'ün izinden giden bir genç' olarak. Şimdi de 'Kuvay-ı Milliye' adı altında bazı örgütlenmeler yapılmış çok benzerlikler var. Aşırı bir ulusalcılık hakim.. 'Sevr hortlatılıyor' düşünceleri... Hep aynı şeyler altında bir darbe zemini oluşturuluyor. Bu gözaltına alınan gazeteci arkadaşlar silah alıp vermez ama mutlaka bir dirsek temasları olmuştur. Belki iyi niyetliler. ama hepimiz Mustafa Balbay'ın 'genç subaylar rahatsız' manşetini hatırlıyoruz..

Taraf'ın yayınladığı bazı 'eylem planı' gibi belgeler var... Bunlar doğru belgeler bu gibi hazırlıklar oluyor. Ancak üst düzey komutanlar buna fırsat vermiyor. Org. Büyükanıt karşı çıktı ve şimdi Org. Başbuğ da buna fırsat vermiyor."
 

ERDOĞAN, BAŞBUĞ İLE GÖZALTILARI GÖRÜŞTÜ

"Org. Başbuğ ve Erdoğan'ın yaptıkları görüşmede bu operasyonu da konuştuklarını düşünüyorum. Emekli komutanların bu şekilde gözaltına alınması ilk defa oluyor. Bence bu bilgi Org. Başbuğ'a mutlaka verilmiştir. Genelkurmay Başkanı'nın da haberi vardır. Bunu da kutlamak lazım ayrıca. askerlerin arasından çürük elmalar ayıklandığında askerin de toplum genelinde yüksek olan güvenilirliği daha da artacaktır."