AK Parti’yi kuran ve ilk yola çıkan kadrolar, halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğuna inanmış, ihlaslı kadrolardı. Bunu ilke edinip, herkesi, her kesimi samimice kucaklayan bir anlayış sergileyerek bugünlere kadar hizmetleriyle muhteşem eserler ortaya çıkardılar ve olağanüstü hizmetler yaptılar.

Manisa Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Sayın Mehmet Çerçi Bey'in, toplum müessesesinin biyolojik ihtiyacı ile birlikte, fizyolojik, psikolojik, eğitim ve kültürel ihtiyaçlarını da karşılamaya yönelik bizzat tasarlayarak hayata geçirdiği YUNUSEMRE MİLLET ÇARŞISI da, bu bağlamda Türkiye'de tek ve tüm belediyelerimize örnek olarak gösterilecek bir proje.. 

Gerek mimarisi, gerek millete hizmet sunduğu alanları, gerekse bir eğitim-kültür merkezi olarak sıradışı bir "karakter" e sahip bir proje.. 

Kültürel sosyoloji bağlamında baktığımızda, YUNUSEMRE MİLLET ÇARŞISI, adeta bu milletin, gelecek nesillere aktarmaya çalıştığı ve tarihi derinliği olan kendine has bir 'dil'i niteliğinde bir proje.. 

Tarih boyunca buna benzer yapılarla insanlığa hizmet ederek büyük miraslar bırakan ve bir devletin bekası için, hem iktisadi hakimiyetin hem de eğitim, kültür ve manevi değerlerin zaruretine inanmış olan Selçuklular ve Osmanlılar, tüccarlara çeşitli kolaylıklar göstermişler, ilim adamları yetiştirmişler, koruyucu ve teşvik edici yardımlar ile ticaret ve ilim-kültür merkezleri oluşturmuşlar, çarşılar, arastalar, hanlar, kervansaraylar, medreseler, aşevleri, şifa haneler, hamamlar ve dükkanlar kurmuşlardır. 

Medeniyetler, inşa ettikleri şehirler aracılığıyla varlıklarını ispat etmişlerdir. İnsanın ve medeniyetin ürettiği maddi-manevi bütün değerler, şehrin karakteri olarak tecessüm eder. Bu karakter, insanın Arz'a vurduğu damgadır.

Semavi usullerle terbiye edilip ebediliğe adanmış, hep ötelerin ötesine ve yüceliğe müştak bir ruh taşıyan, devraldığı emaneti gelecekten bugüne, bugünden yarına taşımak için milli ve manevi bir iz süren, kurulduğu günden beri Manisa Yunusemre ilçesine, gerek ticari, gerek sosyal ve kültürel, gerekse ilmi ve dini büyük yatırımlar yapan Manisa Merkez Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi Bey'in, şehre ruhunu ve karakterini vermesi için, en ince ayrıntısına kadar planlayarak, Selçuklu Mimarisi ile bizzat inşa ettirdiği "YUNUSEMRE MİLLET ÇARŞISI", Gençlik Eğitim Merkezi, fuaye ve konferans salonu, mescidi ve bazı dükkanları ile hizmete başladıysa da, tüm müştemilatı ile pek yakında halkımızın hizmetinde olacak..

Mutlaka ziyaret etmenizi öneririm.. 

Yunusemre Millet Çarşısı'nın içinde neler yok ki.. 

  • Yaklaşık 1000 den fazla aracın parkedebileceği kapalı ve açık otopark,

  • hem sebze-meyve, hem de tuhafiye, hırdavat, züccaciye vb ürünlerin satılacağı kapalı pazaryeri, 

  • Kadınlar ve erkekler için hamam, 

  • Çocuk oyun alanları ve bebek bakım odaları, 

  • 28 adet farklı alanlarda hizmet verecek dükkan (eczane, kırtasiye, berber, terzi vb), 

  • 7 adet asansör, 

  • Yaklaşık 1500 kişilik hem kapalı hem açık sergi ve fuaye salonu, 

  • 850 öğrenci kapasiteli Yunusemre Gençlik Eğitim Merkezi ve Dersane (YEGEM), 

  • Kadınlar ve erkekler için ayrı mescid

  • Aküstiği ve estetiği en ince detaylarıyla planlanarak yapılmış, 650 koltuklu, tam donanımlı konferans salonu 

Bugün içinde yaşadığımız güzel ilçemiz Yunusemre'ye adını veren Yunus Emre Hazretleri'ni hem anmak, hem de çağlar boyunca dünyanın dört bir yanında 'erdem' ve 'fazilet' örneği olarak sunulan öğretilerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla, Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet ÇERÇİ Bey'in bizzat önderliğinde tertip edilen "5. Uluslararası Yunus Emre Günleri", 11 Aralık'ta  Manisa 15 Temmuz Demokrasi (Manolya) Meydanı’nda, Uluslararası Misafir Öğrencilerin Tanıtım standlarının açılışı ile başladı. 

Aynı gün, Merkez Yunusemre İlçemizin Güzelyurt semtinde, Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi Bey'in yaptırdığı, Türkiye'de tek olan ve tüm belediyelere örnek olarak gösterilen Yunusemre Millet Çarşısı'nda "Türk İslam Sanatları Sergisi" nin açılışı da gerçekleştirildi. 

12 Aralık Perşembe günü saat 12.00' de öğrencilere, akşamında ise saat 20.00'de ebeveynlere muhteşem bir seminer veren, Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan Bey, söyleşilerinin yeni yapılan Yunusemre Millet Çarşısı Kültür Salonunda gerçekleştirdi.

Yine aynı salonda, 13 Aralık Cuma günü saat 20.00'de, Ünlü Bestekar Selim Öztaş’ın koro şefliğini yaptığı Yunusemre Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Yunus Emre'nin şiirlerinden oluşan eserleri seslendirdi. 

Etkinlikler kapsamında 14 Aralık Cumartesi günü ise saat 14.00’da Türkiye’nin tanınmış tarihçilerinden Prof. Dr. İlber Ortaylı, yine Yunus Emre Millet Çarşısı Kültür Salonunda “Yunus Emre ve Anadolu’da Tasavvuf”u anlattı. 

18 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerin bu yılki teması; “Gel gör beni aşk neyledi” oldu. 

Bu yıl da dopdolu bir program hazırlayan Yunusemre Belediyesi'in etkinlikleri, 8 gün sürecek.

Etkinliklerin finali ise 18 Aralık Çarşamba günü Yunus Emre Millet Çarşısı Kültür Salonunda saat 20.00’de 746. Vuslat Yıldönümü Hz. Mevlana’yı Anma Programı (Şeb-i Aruz) ile olacak.

Yunus Emre’yi anmak, anlamak, felsefesini ve öğretilerini dünyaya duyurmak, tanıtmak ve sevdirmek amacıyla, bu yıl 5.sini gerçekleştiren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet ÇERÇİ Bey ve ekibine, halkımız adına teşekkür ediyorum.

Bu milletin hamurunu oluşturan "maya" niteliğindeki "milli-manevi değerlerin" yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına düzenlenen etkinliklerin ve özellikle "MİLLET ÇARŞISI" nın Türkiye'deki tüm belediye başkanlarımız tarafından örnek alınması için çağrı yapıyorum… 

Türkiye'de belediyecilik bağlamında yeni bir dönemi başlatan AK Parti'nin kurucu Manisa İl Başkanı olan ve iki dönem Milletvekili olarak, son iki dönemdir de belediye başkanı olarak Aziz Millete hizmet eden Dr. Mehmet ÇERÇİ Bey'in eye kemiğe bürüyerek tam anlamıyla tecessüm ettirdiği “AK Belediyecilik” modeli, aslında bir “dava belediyeciliği”dir. 

Bu “dava”, yaratılanı, yaratandan ötürü sevme davasıdır. Bu dava, insana saygı, Türkiye'ye sevda davasıdır!

Ne mutlu, Büyük Türkiye mefkûresi yolunda, hayatını insanlığa hizmete adayanlara..