Her kapağı olay olan dünyanın en tanınmış dergisi TİME, 'The Great Reset' başlığını atarak artık dünyanın eskisi gibi olmayacağı mesajını verdi. 'Gelecekte bizi farklı bir dünya bekliyor' mesajı veren kapak yeni dünyanın 'işaret fişeği' olarak yorumlandı.

KORONAVİRÜS SALGINI DÜNYAYI YENİDEN ŞEKİLLENDİRMEK İÇİN Mİ KULLANILIYOR?

Çıktığı ilk günden beri tartışma konusu olan koronavirüs salgını hakkında, dünyayı yeniden şekillendirmek için kullanılan bir silah yorumları yapılırken kimileri de sadece bir salgın olduğu yönünde açıklamalarda bulundu. Gelinen noktada COVİD-19 basit bir salgından da öteye geçip, dünyayı yeniden şekillendirmeye devam ediyor. Yaşanan gelişmelerle birlikte, salgının dünyayı yeniden şekillendirmek için kullanıldığı şüpheleri de güçlenmeye devam ediyor.

YENİ DÜNYAYI KİM İNŞA EDECEK?

Son olarak Kasım sayısında 'The Great Reset' (Büyük sıfırlama) başlığını atan TİME dergisi, kullandığı görselle de şüpheleri ayyuka çıkardı. 'Büyük sıfırlama sonrası yeni dünyayı kimler, nasıl inşa edecek?' ve 'Yeni dünya nasıl ve kimler tarafından yönetilecek?' soruları sorulmaya başlarken, tüm insanlığı derin bir şüpheyle birlikte tedirginlik kaplamaya devam ediyor.