AFGANİSTAN’DAN ABD ASKERİ ÇEKİLDİ, KÜRESEL GÜÇLER DEĞİL! PANDEMİ TALİBANI’DA ESİR ALDI...

İkiz kulelerin kontrollü yıkım tarihi olan 11 Eylül 2001 ile 12 Mart 2020 tarihinde DSÖ’nün ilan ettiği plandemiyi birlikte görülmekte fayda var. Her iki tarihte bize Taliban örgütünü ve Afganistan’ı daha iyi anlatıyor.  

Yine bir paradoks yarattılar, Afganistan’dan ABD askeri çekildi. Ama ABD’yi de idare eden küresel güçler çekilmedi. Onların talimatı ile Afganistan’ın arka kapısından ÇİN içeri girmiş oldu. Böylelikle İpek Yolu’nun güzergahı da korundu.  Yani orası artık ÇİN’in kontrolünde. İslam adına yola çıkan Taliban, Doğu Türkistan’daki Müslüman kardeşlerini Çin ile olan menfaati daha ağır bastığı için sattı. Taliban’da esir alındı. Diğer bir ifade ile ılımlaştırıldı. Onun ilk belirtisi de Taliban örgütünden yapılan açıklamaya göre, herkese  'af' ilan etti, kadınlara yönetime katılmaları çağrısı yapıldı.

Taliban Örgütünün lideri olan Akhundzade’nin kontrol altına alınması ise muhtemelen  Anadolu Ajansı’nın 2 Haziran 2020 tarihili haberine göre, şuanda ki Taliban örgütünün lideri Molla Heybetullah Akhundzade'nin(*) Kovid-19'a yakalandığını ve tedavi sürecinde hayatını kaybettiğini bildirdiği zamanlarda oldu. Akhundzade’nin hangi PCR test sonucu ile  nasıl Kovid-19 olduğu da ayrı bir araştırma konusu.  Ama örgütün üst düzey isimlerinden Ali Can Ahmed de Foreign Policy'ye yaptığı açıklamada, Akhundzade'nin hastalığını doğrularken, iyileşme sürecinde olduğunu ifade etti.

DSÖ’nün 12 Mart 2020 tarihinde plandemi ilanı ile dünyadaki hükümetleri nasıl sindirildiyse Taliban örgütü de aynı yöntemlerle  sindirildi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğu henüz ABD Afganistan’da çekilmeden önce konunun 14 Haziran 2021 tarihinde Biden ile Erdoğan görüşmesinde gündeme geldiğini söyledi. Ve ÇİN Dışişleri Bakanı Wang Yi'de Taliban Örgütünün yardımcısı Molla Abdul Ghani Baradar  ile 28 Temmuz 2021 tarihinde Pekin’de omuz omuza resim çektirdi. ÇİN’in 1996 yılında Afganistan’da tanımadığı Taliban Örgütü yönetimini bu sefer üstelik devleti ele geçirmeden önce tanıyacaktı! Bunun anlamı Taliban Örgütü Afganistan yönetiminin yeni sahipleri idi.

Yeni dünya düzeninde artık, Kıbrıs’daki iki ayrı devlet ve Taliban Örgütünün yönettiği Afganistan’da var. Bakalım daha neler olacak!

Kabil havalında seyrettiklerimizin ise 11 Eylül, plandemi öncesi Çin’de ve daha öncekilerden hiçbir farkı yok.  Biraz daha tarihi geri çekecek olursak, Taliban ÇİN’in kontrolüne girmiş bir Yezid örgütlenmesidir.

Bu arada Taliban örgütü daha önce virüsün yayılmasını engellemek için Afgan hükümetine ve uluslararası çabalara destek oldu. Önemli olan plandemi gerisi teferruat…

Bol seyirler.. Yine aklımız başımızdan aldılar.

(*) Taliban örgütü Afganistan’da ilk önce öğrenci sonrada askerler arasında etkili oldu.Taliban'ın şeriat mahkemelerinin başkanlığını yapan Akhundzade, örgütün önceki lideri Molla Mansur'un Mayıs 2016'da Pakistan'ın Belucistan eyaletinde drone saldırısında ölmesi üzerine örgütün başına geçmişti.