Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz, EYT çıkışıyla ülkenin gündemine oturmuştu. Bunun üzerine EYT Kocaeli Başkanı Naim Avcı ile EYT Mağdurları Şevki Yılmaz’dan randevu istemişti.

MİKAV’DA GÖRÜŞÜLDÜ

Merakla beklenen o görüşme dün gece gerçekleştirildi. EYT Kocaeli Başkanı Naim Avcı ve EYT mağdurları, Şevki Yılmaz’ın onursal başkanlığını yaptığı Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı’nın Başiskele Yuvacık’ta bulunan binasında görüştü.

DETAYLARI ANLATTI

Görüşmenin yatsı namazından sonra yapıldığı öğrenildi. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede Şevki Yılmaz, EYT mağdurlarına çok önemli mesajlar verdi. EYT Kocaeli Başkanı Naim Avcı’nın EN Kocaeli’ye bu görüşmenin detaylarını anlattı.

BİZİM İÇİN ÖNEMLİYDİ

Naim Avcı, “Şevki Yılmaz’ın EYT konusundaki çıkışı bizi çok sevindirdi. Çünkü AK Parti cenahından biriyle böyle bir temas kurmak bizim için önemliydi. Biz de kendisine sıkıntılılarımızı ve mağduriyetimizi anlattık.'' açıklamasında bulundu.

HAK VERDİ

Kendisi bizim sıkıntılarımızı bildiğini ancak ülkenin şu an içinden geçtiği zorlu koşulları söyledi. Bunun dışında kendisi bize hak verdi. Sorunu Şevki Yılmaz olarak çözemeyeceğini söyledi. Ancak bize önemli yardımları olabileceğini söyledi. Elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi. EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak hanımefendi ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı görüştürmek için girişimler yapacağını söyledi.

DOSTLARIMIZIN LEHİNE

EYT sorununun bir hak kaybı olduğunu, ülke şartlarını bildiğimizi, bir orta yolun bulunabileceğini, yüzde yüz bizim isteklerimizin olması noktasında bir şartımız olmadığını ifade ettik. Görüşüp bu konunun çözümünü sağlamak istediğimizi, barışabileceğimizi söyledik. O da bizleri teyit etti.