Ve Virüs Onu Avlayan Avcıya Bulaştı.  

Bugün hala virüs, mutasyon veya varyant diyerek aşıdan bahsedenlere, henüz pandeminin ilan edilmediği, 25 Şubat 2020 tarihinde BBC’de yayınlanan haberi okuyalım ve okutalım.

Çünkü, doğru bilinçlenmek veya doğruyu bulmak  ancak tarihten günümüze doğru gelerek kazanılır. Günümüzden örnek verecek olursam; bugün devam eden pandeminin başlangıcında yalan veya uydurma varsa,  bu aynen devam eder. Yalanı ancak bugün edindiğimiz bilinç ile daha iyi ayırt edebiliriz. BBC'nin haberi de örneğimizin tam karşılığıdır. İlk önce dün hepimizin haber diye okuyup geçtiği bu metni, bugün okuduğumuzda hiç inandırıcı gelmeyecektir. Hata okurken, zekamızla alay edildiğini söyleyerek, dün bilincimizin fark etmediği bu haber için, bugün belki küfür edeceğiz! 

İŞTE O HABER!

Binlerce kişinin ölümüne neden olan ve Covid-19 adı verilen koronavirüs hayvanlardan insanlara geçti. Ama nasıl? Bilim insanları salgının kaynağını tespit etmek için zamanla yarışıyor.

Çin'in bir bölgesinde bir yarasa gökyüzünde süzülüyor ve geçtiği ormanlardan birine dışkısıyla koronavirüsün izini bırakıyor. Ormandaki yaban hayvanlarından biri, muhtemelen yaprakların arasında böcek arayan bir pangolin (karıncayiyen), bu dışkıya ulaşıyor ve enfeksiyonu kapıyor.

Yeni virüs de vahşi yaşam döngüsüne girmiş oluyor. Enfeksiyonu kapan hayvanlardan biri, bir kişi tarafından avlanınca da, hastalık bu kişiye bulaşıyor. Ve virüs yaban hayvanlarının satıldığı pazardaki işçilere bulaşıyor. Küresel boyutlara ulaşacak salgın da böylece doğmuş oluyor.

Bilim insanları, bu senaryoyu doğrulayacak kanıtlara ulaşmaya çalışırken, bir yandan da virüsün bulaştığı yaban hayvanlarını bulmak için çabalıyor.

BBC’nin yayınladığı haberin hepsi bu kadar. Ama bütün dünyayı bu haber ile kandırdılar.

Eğer bu haberi bugünkü bilincimiz ile okurken, hala kandırıldığımızı anlamıyorsak, durumumuz gerçekten çok kötü.

O zaman, o “Yarasa gökyüzünde” süzülmeye devam ederken, biz de bugün yeryüzünde aşı olmaya devam ederiz. 

Kaynak :https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-51624167