Türkiye’deki İslami mücadelenin sembol isimlerinden Şehit Metin Yüksel, şehadetinin 41. yılında anılıyor. Şehit Metin Yüksel Platformu, yaptığı açıklamada 23 Şubat Pazar günü öğlen namazına müteakip Fatih Camii’nde anma programı yapılacağını belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘Bundan tam 41 yıl önce karanlık güçlerin emriyle İstanbul Fatih Camii’nde Cuma namazı çıkışı kurulan pusuyla şehit edilen Türkiye İslami Hareketinin medar-ı iftiharı Metin Yüksel bu yıl da İslami camiaların katılımıyla oluşturduğumuz “Şehit Metin Yüksel Platformu” tarafından anılacak.

Anma Programı 23 şubat Pazar günü öğle namazını müteakip Fatih Camiinde şehit edildiği noktada buluşularak başlayacak.

Kur’an’ı Kerim tilavetinin ardından gençlerimizin ezgileriyle devam edecek, platform adına basın açıklaması okunacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Cami avlusunda oluşturulacak yürüyüş kortejiyle Şehidimizin Edirnekapı’daki kabrine gidilecek. Burada Kur’an’ı Kerim tilaveti ardından dua ile programımız son bulacak.

Bu vesileyle;

Emperyalist güçlerin İslam coğrafyasını kan gölüne dönüştürdüğü, etnik kimlik ve mezhepler üzerinden Müslüman’ı Müslüman’a kırdırma projelerinin bir biri ardına hayata geçirilmeye çalışıldığı günümüzde, aziz Şehitlerimizin bize bıraktığı miras olan Ümmet, Vahdet, Cihad ve şehadet bilincimizi yeniden kuşanarak şeytani güçlerin oyunlarını bu bilinçle bozup şirkin, tuğyanın ve isyanın yeryüzünü talan etmesine izin vermeyeceğimizi haykıracağız.

Tüm Müslüman bacı ve kardeşlerimizi şehadet ikliminde soluklanmaya ve bu anlamlı program ve yürüyüşümüze katılmaya davet ediyoruz..

 “ŞEHADET BİR ÇAĞRIDIR TÜM NESİLLERE VE ÇAĞLARA”