Bismillahirrahmanirrahıım

Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allahımıza hamd; Başöğretmenimiz, Önderimiz, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehlî Beyti'ne, Ashabına, canımız Ana ve Babamıza, Allah (c.c)'ın ilke ve inkılabı İslam'a tabi olan Mümin kardeşlerimize, Din ve Vatan muhafızı Şehid ve Gazilerimize salat ve selam olsun!

Ana Hayat Yasamız ve Ana Yasamız Kuranı Kerim'e kavuşmamızın mükâfatı olarak bin aydan hayırlı kılınan Kadr gecemiz mübarek olsun!

Kadr kelimesi "..Kendisine güvenenlere Allah yeter! Allah emrini kararını mutlaka yerine getirir. Hiçbir güç buna mani olamaz! Muhakkak Allah her şey için bir kadr(ölçü)koymuştur! (Talak S.3) ayetinde belirtildiği gibi paha biçilmez çok değerli ölçü manasınadır! Alışverişlerde kullandığımız miktar kelimesi de kadr kelimesinden türemiştir!

Kutsal Kitabımızı ölüler Kitabı yapmayalım diye Allah (c.c), Kuranı Kerim'i Bize emanet ettiği bu geceye paha biçilmez ölçü manasına gelen kadr ismini vermiştir!

Ferdi, Ailevi, Hukuki, İlmi, İktisadi, Siyasi ve Ahlaki tüm sosyal hayatımızın ana ölçüsü yani ilkelerimiz Kuranı Kerim'dir!

Bu Kulluk ölçülerimizin ana Kaynağı Kuranı Kerim, Sünneti Seniyye ve muhlis mürşidi kâmil âlimlerimizin içtihadına dayalı İslami ölçülerimiz tüm hayatımızın değişmez ve değiştirilemez ilkeleridir!

Bu İslami İlke, İnkılab ve ölçülerin tamamına İman edenlere Mümin, tatbik edenlere Müslüman, İnkâr edenlere ve yasaklayanlara Kâfir ve İslami İlkelere sadece dil ile inanıp tatbikatını yani yaşanmasını engelleyenlere de Münafık sıfatlarını veren Yüce Dinimiz İslam'dır!

Tarih boyu Müslümanlar, İslami İlkeleri yaşama uğrunda Kâfirlerin yaptığı hile ve eziyetlerin en az iki katını Münafıklardan çekmiş ve çekmeye devam ediyoruz!

Asr-ı Saadet’te bile Ashab-ı Kiram(r.a) Efendilerimizi Cemel ve Sıffın savaşlarında birbirleriyle savaştıran bu nifak ehlinin akıl almaz, vicdanlara sığmaz hile ve tuzaklarıdır!

Asırlardır kapanmayan yaramız Kerbela meydanında Hz. Hüseyin (r.a) Efendimizi ve ehli Beytini acımasızca katlederek şehid ettiren de aynı nifak ehlinin hile ve tuzaklarıdır!

Ağaçların içindeki kurtlar gibi gizlenerek Müslüman Ülkelerin ve tüm Müslümanların birliğini, dirliğini kurutan nifak ehlinin hilelerini önleyecek ölçülerimizin ilacı Kuran'ı Kerim nimetidir!

İlk emri oku olan ve okunacak manasına gelen Kuran-ı Kerim'in okunmaması, anlaşılmaması ve yaşanmaması için harflerinin devrimlerle yasak edilmesini sağlayan küfür ve nifak cephesinin oyunlarını ne zaman idrak edeceğiz?

Bu ihanetleri sebebiyle, Ana Hayat Yasamız Kuranı Kerim'in paha biçilmez kıymetini (kadrini)hala bilemedik! İdrak edemedik! Anlayamadık!

Allah'ımızın sayısız nimetleri içinde İnsan ve Akıl sahibi olma nimetlerinden de üstün en büyük nimeti Kuran-ı Kerim'in kadrini kıymetini bilseydik vakit geçirmeden nefsimize, hayatımıza, Vatanımıza ölçü Kitabı yapmaz mıydık?

Kuran-ı Kerim'in kadrini kıymetini bilip ilmi, iktisadi, siyasi ve ahlaki ölçülerini öğrenip yaşayabilseydik fert, aile, toplum ve Devletlerarası ihtilaflar, isyanlar, düşmanlıklar ve nefret, kin, haset, hırs nedeniyle nifak savaşları artarak devam eder miydi?

Kuranı Kerim'i ölüler kitabı değil de ölçüler kitabı yapsaydık Irkçılık, Mezhepçilik, Tarikatçılık ve Particilik hastalıklarıyla birbirine düşman gibi bakar mıydık?

Kuran-ı Kerim'in kadrini kıymetini ve paha biçilmez ölçülerini bilseydik Mümin kardeşler topluluğu olarak bir bina gibi sarsılmaz parçalanmaz tek bir Ümmet olmaz mıydık?
Kuran-ı Kerim'in tüm Varlık âlemine gönderilen en büyük nimet olduğunu bilseydik İlim, Hak, Adalet, Ehliyet, Emanet, Meşveret, Merhamet, Uhuvvet, Sadakat, Vefa, Hayâ, Ahlak ve Yer Yüzünde rakipsiz Süper Güç olma nimetlerinden mahrum olur muyduk?

Okunması, ezberlenmesi ve dinlenmesi mucizevi eşsiz güzellikte olan şifa, rahmet ve mutluluk ve sevgi kaynağımız Kuranı Kerim'e kavuştuğumuz Kadr gecemiz ve Kuran-ı Kerim ile Oruçlarımızla, Sadakalarımızla, aslımıza ve yaratılış gayemize yani Kulluk ayarlarımıza dönüşümüzün mükâfatı olan Fıtr( fıtratımıza, özümüze) Bayramımız mübarek olsun!

Allah(c.c),  Kuran-ı Kerim'in kadrini ve kıymetini bilip yaşamak için Baş Öğretmenimiz ve Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.v)  Efendimizin izinden yürüyenlerden eylesin!

Kadir Gecemiz münasebetiyle yazamadığımız "İmam'a değil, İmam ve ekibini uyarıcı cesur Müezzinlere ihtiyacımız var! Nasıl mı?" yazımızı özrümüzle haftaya İnşallah!


El birliğiyle maddi ve manevi çalışmalarımızla oluşacak sadece İslami İlke ve İnkılabına bağlı Bağımsız Türkiye'mizin yeniden dünya nöbetini beşli çeteden alması, Fethin sembolü Ayasofya'mızın açılması, Mescid-i Aksa'mızın özgürlüğü ve tatil olması dileğiyle İstanbul'un Fethi, Cuma ve Ramazanı Şerifimizin hediyesi Fıtr ( Kuran ile öze dönüş) Bayramlarımız mübarek olsun!

Selam, sevgi ve dua ile...

Şevki Yılmaz

www.sevkiyilmaz.net
 www.habervakti.com
Twitter: @sevkiyilmaz    
Facebook:  @sevkiyilmaztr  @sevkiyilmaz1955