Yetenekleri sadece yakalıkla sınırlı olan, liyakat gerektiren hasletler dışında her numara ve yeteneğe sahip, hiç bir özelliği olmayan ve emek vermeden, “kişisel ilişki"(!)lerle işini götüren bir güruh vardı bugüne kadar daima her alanda yükselen..

Hiç zahmet vermeden, çalışıp ter akıtmadan hoop zirveye ulaşanlar!

Dalkavukluk literatürüne parmakla gösterilecek meziyetler yazdıran soytarılar!

Bir anda çıkıverdikleri yükseklik, vücutlarında büyük bir "alçak" basınç etkisi yaptığı için, anlam veremediğimiz hareketler sergileyerek acayip şeylere dönüşüveren seküler mutantlar!

Sürekli isteyen, ne alırlarsa alsınlar, yetmeyip az gelen, layık olmadıkları her makamı, parayı veya teveccühü, akılalmaz entrikalarla arsızca ele geçirmeye çalışan simsarlar!

Yüksekliğin başdöndürücü makamlarında dengelerini ve şuurlarını kaybeden kifayetsiz hödükler!

Sadece yalakalıkla sınırlı olan maharetleriyle ele geçirdikleri makamlarda birer firavun edasıyla ihtiraslarının başdöndürücü yolculuklarına hızla devam eden muhterisler!

Meziyet ve şahsiyet sahiplerini tehdit olarak görerek, onların önünü kesmek için binbir çeşit “Bizans oyunu” tertipleyip, değerli insanları acımasızca düşürmenin, itibarsızlaştırarak tesirsiz ve etkisiz hale getirmenin peşinde koşan aşağılıklar!

Hasedden ve kibirden, kinden ve nefretten kalpleri karanlığın kötülük dehlizlerine prangalanmış, nursuz simalı itici meymenetsizler!

Her fırsatta böbürlenerek kendi dava adamlıklarından dem vuran, kibirlenerek süslü cümlelerle palavra atarak, kendilerini liyakat abidesi ilan eden çapsızlar!

Reis’le “kaygısı ve kavgası” bir olmayan ama “O”nun adıyla yolunu bularak, Dünya Liderimizin mücadelesine gölge düşüren sinsiler!

Binbir çeşit çin entrikaları veya yalakalıkla zenginleştirilmiş hinlik içeren filmlerle ele geçirdikleri makamlarda kendilerine ve işbirlikçilerine ganimet devşirmekten başka hedefi olmayan müptezeller!

Altında çalışanlara egosunu tatmin için kanun ve yönetmelikler kılıfıyla mobbing yapan zalimler!

Yaptığı haksızlıkları ve zulümleri bastırmak için, makamının ve sırtını dayadığı ağababalarının gücünü maniple ederek oluşturduğu baskıyla, çevresini tehdit ederek veya gizlice kumpas yaptığı insanlara şantaj yaparak susturan, edepsiz, arsız, ilkesizce iftira eden, kamunun emanet ettiği makamı, şahsi ihtirasları ve ikbali için sonuna kadar kullanan hayasızlar!

Görevi olduğu alanlarda yapması gereken işlerden komisyon kırpmadan, bir şekilde nemalanmadan ya da rüşvet almadan kılını kıpırdatmayan, bir üst makama veya daha çok paraya, lükse, konfora iştahları sürekli kabaran şebekler!

Millet nezdinde sevilen ve sayılan, karşılığı olan, gelecek için umut vadeden isimleri, kendilerine asansör yapamadıkları veya kendi çıkar gruplarına tehdit olarak gördükleri için, “haysiyet cellatlığı” yaparak operasyon çekip, birer ikişer ortadan kaldırmayı kendine iş edinen haysiyetsizler!

Herhangi bir parti, sendika, vakıf, cemiyet, dernek, tarikat veya cemaat halkasına angaje olup, her fırsatta o vakıf senin bu cemiyet benim etkinlik etkinlik, sohbet sohbet, mitin miting, konferans konferans koşarak kötülük dolu kalplerini ve içi çürümüş kalıplarını maskelediklerini zanneden ezikler!

. . .

Artık SİZİN DEVRİNİZ KAPANDI!

BİTTİ!

Hangi süpürgenin sapına yapışırsanız yapışın, SÜPÜRÜLECEKSİNİZ!

Artık ‘adamını bulan’la değil, “ADAM OLANLA” yürünecek!...