Aylık mizah dergisi Komikaze’de yayınlanan Erdil Yaşaroğlu imzalı Nuh Aleyhisselam karikatürü büyük tepki toplamıştı. Dergilik'ten yapılan yazılı açıklamada büyük tepki çeken Hz. Nuh karikatürüyle ilgili "gerekli süreç işletilmiş ve söz konusu içerikler 13.09.2020 saat 11:15’ten itibaren Dergilik platformumuzdan kaldırılmıştır" ifadesine yer verildi.

İşte yapılan o kamuoyu açıklaması

Türkiye’nin en kapsamlı dijital yayıncılık platformu olan Dergilik’te, mizah, otomobil, moda, finans, iş dünyası, eğitim ve bilim gibi onlarca farklı kategori altında binlerce derginin yanı sıra yerel ve ulusal çapta yayın yapan yüzlerce gazete de okurları ile buluşmaktadır.
Platformda yer alan tüm yayınlar Dergilik platformuna kendi yayıncıları tarafından yüklenmekte olup içeriklerle ilgili her türlü hukuki sorumluluk içeriği sağlayan veya icra eden kişi veya şirketlere aittir.
Zaman zaman farklı nedenlerle şikayetler platformumuza iletildiğinde, ilgili yayın incelemeye alınarak yasal içerik sahipleri bilgilendirilmekte ve gerekli durumlarda platformdan kısmen veya tamamen kaldırılmaktadır.
Bugün sosyal medyada tartışma ve eleştiri konusu olan Komikaze dergisinde yer alan karikatürlerle ilgili olarak gerekli süreç işletilmiş ve söz konusu içerikler 13.09.2020 saat 11:15’ten itibaren Dergilik platformumuzdan kaldırılmıştır.