Bismillahirrahmanirrahıım

Doğumuyla şereflendiğimiz Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) Efendimize Bizi ümmet kılan Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allahımıza hamd; Önderimiz, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehlî Beyti’ne, Ashabına, canımız Ana ve Babamıza, Mümin kardeşlerimize, Allah (c.c)’ın ilke ve inkılabı İslam’a tabi olanlara, Din ve Vatan muhafızı Gazi ve Şehidlerimize salat ve selam olsun!

Ne güzel ve ne mükemmel bir Dinimiz var! İsmiyle müsemma İslam! Barış, esenlik ve selamet!

Tüm insanların aklını, nefsini (canını), neslini, namusunu, inancını dokunulmaz kılan tek nizam İslam!

Tüm; insan haklarının teminatı!

Tüm; hayvan haklarının teminatı!

Tüm; canlı cansız, tabiat (doğa) haklarının teminatı!

Tüm; hak ve özgürlüklerinin teminatı İslam!

Zalimin, hainin, sapığın, soyguncunun, vurguncunun, talancının, dolancının, ve yalancının kaçtığı; mazlumun, mağdurun, dürüstün, doğrunun koştuğu İslam!

Haksız yere cana kıyan katillerin cezasını kısas, diyet veya af ile sadece yetimlerin tercihine bırakarak adaleti, merhameti ve barışı sağlamak için gönderilen tek nizam İslam!

Din, mezheb ve ırk ayırımı yapmadan insanları hunharca öldüren gaddar, cani teröristlere en ağır cezayı, adil devlete bırakarak, tüm vatandaşları ayırmadan koruması altına alan tek nizam İslam!

Caydırıcı cezaları sadece tedbir gören ama asıl günahların, haramların bataklığını Ahiret ve Ahlaki eğitimle kurutarak suçları ve suçluları azaltmayı ana hedef edinen tek Nizam İslam!

Namaz ile sadece Allah’ımıza kulluğu ilan eden ve Allah’tan başka uyduruk İlahlara, İslam’dan başka tüm düzenlere başkaldırmayı sağlayan ruhların gıdasıyla psikolojik bunalımların intiharların önüne geçmek için gönderilen tek Nizam İslam!

İnfak, Sadaka Zekatla toplumdaki sosyal dengeyi sağlayan, servet düşmanlığını önleyen ve tüm yoksulları zenginlere emanet ederek zenginlerin cimrilik, egoizm ve pragmatizm hastalıklarını tedavi ederek Cehennemi azaptan kurtarmak için gönderilen tek nizam İslam!

Oruç’la insana acziyetini hatırlatarak, kibir ve gurur hastalıklarını tedavi ettiren ve azan nefisleri terbiye ederek ana baba hakkını, eş hakkını, evlat hakkını, komşu hakkını, kardeşlik hakkını ve tüm hakları yeniden öğretmek ve uygulamak için gönderilen tek nizam İslam!

Tesettür ( bolca örtü) emriyle, Hanımlarımızın ve Kızlarımızın ziynetleri olan vücutlarını kem gözlerden gizlemek ve korumak suretiyle kendilerine mahsus en şerefli Analık Makamının gereğini ve toplum içinde sosyal çalışmalarını rahatlıkla yapabilmelerini sağlamak için gönderilen tek nizam İslam!

Faiz, kumar ve rüşvet yasağıyla haksız kazancı ve servetlerin erimesini önleyen, helal ticaretle üretimi artırarak piyasayı ucuzlatan, iş sahalarının artmasıyla işsizlik belasını ve ailenin yıkılıp dağılması felaketini ortadan kaldırmak için gönderilen tek nizam İslam!

Fuhuş, Zina yasağıyla helal evliliklerin önünü açarak nesil ve namus emniyetini sağlayıp Aile boşanmalarını ve Aile cinayetlerini önlemek için gönderilen tek Nizam İslam!

İslam Nizamından mahrum kalalı yer yüzünün ezilenleri, sürünenleri ve sömürülenleri olan Biz Müslümanlar olarak; ‘’Nefsimize, neslimize, Ailemize, toplumumuza Devletimize ve Dünyamıza hoş geldin Ey İslam!’’ deme zamanı hala gelmedi mi?

‘’Allah'a davet eden, salih amel işleyen ve; "Ben gerçekten müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim olabilir?’’ (Fussilet Suresi 33) Emr-i İlahisinde de beyan edildiği gibi, özü-sözü bir Müslüman olmak zamanı gelmedi mi?

İşte çok özlediğimiz bu eşsiz nizamın ana kaynağı Hayat Ölçümüz, Ana Hayat Yasamız ve Ana Yasamız Kur’an-ı Kerim’e kavuştuğumuz paha biçilmez Kadir (ölçü) Gecemizi müjdeleyen Ramazan-ı Şerif Ayına hazırlanmak ve yeniden Müslümanca Yaşamaya dönebilmek için fırsat ayları olan Receb ve Şaban Aylarının gece gündüzlerini iyi değerlendirmeliyiz! Bizi başka yollara saptırtan Şeytan ve yandaşlarının tuzaklarına düşmüş nefislerimizi tövbe istiğfar, sadaka ve dua suyuyla yıkayıp küfür ve günah kirlerinden arındırmalıyız!

“Allah’ım, bizleri Regaib’le Sana ve Dinin İslam’ı yaşamaya rağbet eden, Namaz Miracıyla Hakk’a yükselen, Şirkten, inkârdan, günah ve gafletten Berat ile kurtuluşa eren, Kadrini idrak ederek Ramazan-ı Şerif’in sonunda Cenneti hak eden kullarından eyle!” Amiin

Ve “ Yaratıcı, Yaşatıcı ve Yönetici Tek ilah ve Rab olarak Allah’ımıza, tek Din olarak İslam'a, Peygamber ve Önder olarak kulu ve elçisi Hz. Muhammed Mustafa (sav) Efendimize iman ettik ve razı olduk elhamdülillah” daim diyebilmeyi bize nasip eyle! Amin

İnşAllah Perşembe Akşamı Saat 21.00’da Sosyal Medyamızda ve Kanal68 Tv’deki sohbetimizde buluşmak üzere Allah (c.c)’a emanet olunuz!

Nefsimizde, Ailemizde ve Ülkemizde “İslam Sözleşmesi”’nin uygulanması, Mescid-i Aksa'mızın özgürlüğü ve tatil olması dileğiyle Cuma Bayramımız kutlu olsun.

Selam, sevgi ve duayla...

Şevki Yılmaz

www.sevkiyilmaz.net

Twitter: @sevkiyilmaz
Facebook: @sevkiyilmaztr

Facebook: @sevkiyilmaz1955
Instagram: instagram.com/sevkiyilmaztr