ASAM Kenevir Enstitüsü ve Kenevir Koop Başkanı “Ebu Kenevir” lakablı Yalçın Koçak, kalp kapakçığı ile ilgili bir sağlık sorunu sebebiyle kaldırıldığı hastanede yoğun bakımdan çıkartıldı. Koronavirüs ihtimaline karşı uygulanan karantinada, tahlil sonucunda koronavirüse rastlanmadığı tespit edildi ve karantina uygulamasına son verildi.

Hafta başından bu yana MedicalPark Florya’da yoğun bakımda tutularak tedavi edilen Yalçın Koçak, koronavirüs olayının yaygınlaşmaya başlaması ile bu konuda yoğun çalışmalar yürütmüştü. Koronavirüs endişesi ile Koçak’ın hanımı ve oğlu da evde gözetim altında tutuluyordu. Onlar da Koçak'la ilgili tahlil sonuçlarının gelmesiyle birlikte evlerine döndü.

YARIM KALAN İŞLERİM İÇİN GERİ DÖNECEĞİM

Koçak, sağlığının iyi olduğu, bir an önce hastahaneden iyileşip çıkarak bu süreçte memleket için yapacağı yarım kalan işleri olduğunu, kenevir ekim mevsiminin geldiğini ve bu konuda yaşanan sorunlarla ilgilenmesi gerektiğini söyledi. Koçak’ın ailesi de “dua bekliyoruz” beklediklerini belirtti.

DİLİPAK DUA İSTEDİ

Koçak’ın yakın arkadaşlarından Gazeteci Abdurrahman Dilipak “Herşey yolunda. Doktorları süreci yakından takip ediyor. İnşallah en yakın zamanda çıkacak. Şimdi dinlenmesi lazım. Zaten Hastahanelerde olağanüstü hal var. Onun için ziyaretçi almıyorlar. Dua edelim” dedi.

YALÇIN KOÇAK KİMDİR?

ABD'nin skandal raporuna Türkiye'den tepki! ABD'nin skandal raporuna Türkiye'den tepki!

22 Mart 1952’de Sakarya’da doğdu. Yıldız Üni. İnşaat Fakültesi mezunu. O yıldarda MTTB üyesi oldu. DP, AP CKMP’de siyaset yaptıktan sonra sanayi ve Teahhüt işleri ile uğraştı. Balkan Üni. Mütevelli Heyet başkanı olan Koçak aynı zamanda Aydın Üni’nin mütevelli heyet üyesi. ASAM Avrasya Stratejik Araştırmalar Vakfının Yönetim Kurulu üyesi olan Koçak Kenevir Enstitüsü ve Kenevir Kooperatifini yönetim Kurulu Başkanı. Halen Tarım, Kenevir, Yeni teknolojiler, Doğu - Akdeniz, Kıbrıs ve Ege sorunu, Ortadoksluk, D8 Ülkeleri ile işbirliği ve Barter gibi konular üzerinde çalışıyor. Yalçın Koçak, Araştırma - İnceleme, Araştırma - İnceleme - Kuram, İş, Ekonomi & Pazarlama kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. Başlıca kitapları alfabetik sırayla; Batı Trakya Türk Cumhuriyeti, Big Mac, Endüstriyel Kenevir - Sanayicinin Yeni Cevheri, Musul, Tiran - Toynbee'nin Kayıp Kitabı olarak sayılabilir.