Dünya nüfusunun tarihsel süreçteki değişimi nasıl olmuştur? Hangi dönemlerde dünya nüfusu artmıştır? Dünyada nüfus dağılışı nasıldır?

Dünya nüfusunun tarihsel süreçteki değişimi nasıl olmuştur?

Dünya nüfusu, insanlık var olduğundan beri sürekli yükselişte olmuş, savaşlar, salgın hastalıklar, doğal afetler yaşansada hiç azalma yaşamamıştır. Dünyanın en çok kayıp verdiği yıllar olan; Orta Çağ'ın Kara Veba yılları bile dünya nüfus artış hızını değiştirmemiştir. Dünya nüfusu sürekli artışını devam ettirirken belirli dönüm noktaları yaşamıştır. Bu dönemlerde nüfus patlaması yaşanması dikkatlerden kaçmamıştır. Peki nedir bu dönemler:

1-ALET YAPIMI:

İnsanlar, alet yapımı ile beraber hayatını daha konforlu hale getirmiş, çeşitli eşyalar ve silahlar yaparak yaşma ömrünü uzatmıştır.

2-TARIMSAL FAALİYETLERİN GELİŞMESİ:

İnsanoğlu, yerleşik hayata geçmesi ile birlikte, birtakım tarımsal faaliyetlerini geliştirmiştir. İlerleyen yıllarda ise tarım konusun gelişen medeniyetlerin yiyecek sıkıntısı çözülmüş, sağlık alanında ilerleme kaydederek hayatlarını kolaylaştırmışlardır. Bu dönemde dünya nüfusunda önemliartış gözlenmiştir.

3-SANAYİ DEVRİMİ:

Belkide en çok nüfusun arttığı dönem bu dönemdir. İnsanlar sanayinin gelişmesi ile birlikte, teknolojiyi hayatına sokmuştur. Her alanda teknolojik olarak ilerleyen insanoğlu hayatını inanılmaz derecede konforlu hale getirmiştir. Öyle ki son yüzyılda dünya nüfusu kendini 3 e katlamıştır. 2018'de yapılan son sayıma göre dünya nüfusu: 7 milyar 594 milyon kişidir.

Dünyada nüfus dağılışı nasıldır?

dunya-nufus