Millî Piyango yılbaşı büyük ikramiyesi bu yıl 70 milyon lira imiş. Eski parayla 70 trilyon. Hayallerden bile büyük diye sunuluyor.

Alemlerin Rabbi olan Allah Azze ve Celle’nin, Maide Sûresi ile açıkça haram kıldığı kumar illeti, ‘Milli Piyango’ adıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da yine toplumumuzun imanına kast ediyor!

Bugün insanlarımız sanki piyangoya mahkûm olmuşlar gibi kuyruklarda titreyerek kumardan medet bekliyor. Bu tablo, Müslümanların izzetine hiç yakışmıyor!

“Ey İnananlar! İçki, kumar, putlar ve fal okları şüphesiz şeytan işi pisliklerdir, bunlardan kaçının ki, saadete eresiniz. Şeytan, şüphesiz içki ve kumar yüzünden aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah’ı anmaktan, namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgeçersiniz değil mi?" (Maide Suresi, 90-91)

Allah Azze ve Celle’nin, mutlak biçimde yasakladığı kumarın, içki gibi şeytan işi bir pislik olduğu konusunda Müslümanları uyardığı Ayet-i Kerîme, bugünlerde yeniden Müslüman Anadolu’nun her köşesinde yankılanmayı bekliyor.

Allah (c.c.)’ın yasak kıldığı kumara bulaşarak isyan zilletine düşen gönüller, maddi hayallerin peşinde sürüklenerek, maddi ve manevi çöküntüler yaşıyor, benliğini kaybediyor ve Allah’ın rahmetinden uzaklaşarak gazabına yaklaşıyor. İlahiyatçılar, Mü’minleri, sonu azap ve ateş olan kumar illetine karşı uyarıyor:

CEHENNEME BİLET ALMAYIN!

Diyanet İşleri Başkanlığı, şans oyunlarının, kumar ve haram olduğunu açıkladı. Başkanlığın sitesinde bir soruya verilen yanıtta, “Bir taraf kaybederken, diğer taraf hak etmeden kazanmaktadır. Şans faktörüne dayalı olan piyango, toto, loto, iddia, bahis, ganyan gibi tertip ve oyunlar kumar ve haramdır.” deniliyor.

Piyango, haramdır! Kesinlikle helal değildir! Bunları alanlar da, verenler de hayır görmez!

Hak etmeden, emek vermeden, ter akıtmadan, karşılığında üretmeden kazanılan para, HARAM paradır ve ne huzur getirmiştir ne de mutluluk! Acılardan, zavallı hayatlardan enstantaneler sunmuştur yalnızca..

Müslüman diye kabul ettiğimiz kimselerin, apaçık haram olan piyango zilletine düşmesi, ümmet için derin bir acı ve büyük bir kayıptır.

Bir müminin haram olan piyangonun biletini alma yoluna gitmesi, onun manevi hayatını tanzim eden altyapıya dinamit koyacaktır. Cehennem, haram olan bir şeyin neticesidir. Bilet almak da haramdır. Oradan gelecek gelirler veya faydalar da haramdır. Bu fayda görünümlü enkazlar ise maalesef cehennem ateşine doğru uzanan yolun yapı taşlarını oluşturuyor. Her piyango bileti, cehenneme alınmış davetiye niteliği taşıyor.

Küçük amellerde bile zalimlerin adetlerinden uzak duran ümmetin, büyük bir günahta zalimlerle yarışması akıl işi değildir! Biz Müslümanız, kafirlere benzememeliyiz, benzeyemeyiz!

Günümüzde zulüm, televizyonlardan, bilgisayar oyunlarından, filmlerden, internetten her yönden, her şekliyle ve her an saldırıyor. Biz, Noel kutlamasına karşı, piyango, kumar ve faize karşı direncimizi yükseltmeli, direnişimizi asla kaybetmemeliyiz!

Piyango çekilişi, bir umut tacirliğidir. Bu, zulümdür. Asıl acı olan yanı, umut tacirliğini devlet yaptırıyor olmasıdır. Bu kesinlikle doğru değildir!

Bu toplum, Milli Piyango bileti alarak hayal kurmanın acizliğine, devlet eliyle sürüklenmemelidir!

Bu haram, Müslümanlara, devlet eliyle sunulmamalıdır!

Bu haram, islam toplumunda hâlâ devlet eliyle sürdürülmemelidir!

Toplum, haramlar neticesinde uçurumun kenarında geziyor. Bir cinnet hali, cinayetler, sapkınlıklar, huzursuzluklar olarak toplumda dışa vuruyor.

Seyyar satıcıların sokakta herhangi bir şey satmaları yasak iken, kumar, açıkça serbest ve hatta teşvik ediliyor. Müslümanlar artık sokakta piyango satıcısı görmek istemiyorlar.

Bir an evvel bu rezaletin önüne geçilmelidir!



Milli; milletle ilgili, millete özgü, millete has, anlamındadır.

Peki, kumar nasıl millî oluyor?



“Kumar millîdir!” demek, “Bu millet kumarbazdır" deyip onunla iftihar etmek değil midir?

Böyle bir iddiada bulunmak, cinnet geçirmektir!

Büyük Türkiye yolunda bu kadîm devlet, bu cinnete derhal dur demeli!

 

Fi emanillah