Teknolojinin her geçen gün yeni bir yenilik sunmasıyla birlikte, toplumsal dönüşüm de hızlı bir şekilde gerçekleşmeye devam ediyor. Son olarak üretimi yapılan ve çok sayıda insana uygulanan 'çipli kimlik'in kısa bir süre sonra devletlerin vatandaşlarına uygulayabileceği tahmin ediliyor.

YENİ DÜNYA DÜZENİ VE ÇİPLİ KİMLİK

Özellik koronavirüs salgının ardından tüm dünya tedirgin ve dikan üstünde hayatını yaşamaya devam ediyor. Salgın sonrası tüm insanları yeni bir dünyanın beklediği uzmanlar tarafından öngörülüyor. Yeni dünyada öngörülen çalışmalardan birinin de 'çipli kimlik' olduğu belirtiliyor. Çipli kimlik sayesinde, kısa bir sürede insanlar sağlık, güvenlik ve diğer bilgilerine kısa sürede ulaşılması amaçlanıyor.

ÖNCE İSTEĞE BAĞLI SONRA ZORUNLU OLACAK

Çipli kimlik uygulamasına geçecek ülkelerin kısa bir süre içinde, propaganda çalışmalarına başlayıp, ilk başta gönüllülük esasıyla uygulanacak çiplerin kısa bir süre sonra zorunlu hale getirileceği tahmin ediliyor. Bu tahminlerin gerçekleşeceği yönünde açıklamalarda bulunan bir kısım insan da şimdiden sosyal medya üzerinden karşı propaganda çalışmalarına başladı.

HaberVakti