Çin'in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, bugün Türkiye'ye ulaştığı nakledilen Çin'in ürettiği koronavirüs aşısının Çin'de kullanımının yasak olduğunu ifade etti.

Başkonsolos Wei, Türkiye'ye satılan aşılar hakkında A Haber'in canlı yayınında yaptığı açıklamada, faz 3 aşamasında olan aşıların Çin'de yasak olduğunu ancak bir yasa değişikliğiyle sınırlı alanlarda kullanımına izin verildiğini vurguladı.

Wei açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Faz 3 aşamasındaki aşıların kullanımına henüz yasal bir şekilde izin verilmedi. Çin'de de kullanımı yok ama Çin'de yasanın formalitelerini aştıktan sonra faz 3 aşamasında olan aşıların paralel bir şekilde yasaya göre çok sınırlı olan alanlarda acil durumlarda kullanımına izin verildi."

TÜRKİYE'DE 'DENEMESİ' Mİ YAPILIYOR?

Başkonsolosun söz konusu açıklamalarına vatandaşlardan tepki sesleri yükseldi. Çin'in kendi vatandaşına yapmadığı ve sadece acil durumlarda yaptığı aşıların, "Türkiye'de 'denemesi' mi yapılacak sorusu da kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

Sosyal medyada yayılan açıklama videosunu izleyen vatandaşlar  "Yoksa Çin'de olduğu gibi gelen bu aşılar acil durumlarda mı kullanılacak?" yorumlarında bulundu.