CHP'li danışman Mücahit Avcı, AK Parti Gençlik Kolları’nın hazırladığı videoda yer alan “Sen, Musab b. Umeyr’sin” ifadesini kötülemek için Hz. Musab bin Umeyr’i aşağıladı.

MUSAB BİN UMEYR'İ TANIMAYAN CAHİL

İslam’dan önce Hz. Musab’ın ailesinin zenginliğinden hareketle olsa gerek “Musab b. Umeyr bugün yaşasa Ak Gençlik’te yönetici veya ihaleci olurdu” şeklinde ifadelerle ağzına sakız etmeye çalışan Mücahit Avcı isimli CHP'li bilgisizliğini de ortaya koydu. Zira Hz. Musab, ailesinin bütün tehditlerine hatta kendisini tutsak etmesine rağmen Müslümanlığı tercih etmiş ve bu yüzden ailesinin zenginliğinden de dışlanmış bir sahabi. Vefatında kefen bezinin bedeninin hepsini kapatamadığı rivayet edilen Hz. Musab, genç yaşında Medine’ye yollanarak hicretten önce yaptığı çalışmalarla şehrin koşullarını Müslümanlar için daha uygun hale getirmiş ashabın çok değerli isimlerinden birisi. Genç yaşında üstlendiği büyük sorumluluğu layıkıyla yerine getirdikten sonra Uhud'da şehid düşen Hz. Musab, Müslümanların düşünce ve anlam dünyalarında çok mühim bir yere sahip. 

CHP'NİN BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMİYOR

İftiranın sahibi Mücahit Avcı, gelen tepkilerce cehaletinin ortaya çıkması üzerine paylaşımını silmek zorunda kaldı. Bir kez daha CHP'li siyasetçilerin İslam'a ve İslami değerlere olan bakış açısı ortaya konmuş oldu.