İzmir'in Çeşme ilçesinde makilikte yangın çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale edilirken söndürme çalışmalarına çok sayıda uçak ve helikopter katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dün öğleden sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını söylese de Soyer'in açıklamasına yalanlama geldi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada: "Son yarım saattir sosyal medya hesaplarından yangının kontrol altına alındığına dair bilgiler paylaşılmaktadır. Mücadele devam ediyor. Orman Genel Müdürlüğü ya da İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden böyle bir açıklama yapılmamıştır" dendi.

3 UÇAK 5 HELİKOPTER KATILIYOR

İzmir'in Turistik İlçesi Çeşme'nin Alaçatı Mahallesi'ndeki Kutlu Aktaş Barajı yanındaki makilik alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 uçak, 5 helikopter, 15 arazöz, 4 dozer ile İzmir Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye araçlarıyla yangına müdahale ediliyor. Ekipler, yangının ormanlık alana sıçramaması için çalışmasını sürdürüyor.

ÇEŞME YOLU ULAŞIMA KAPATILDI

Öte yandan İzmir-Çeşme Otoyolu, Uzunkuyu Mahallesi mevkisinden itibaren ilçe yönüne, araç trafiğine kapatıldı.

TAKVİYE EKİPLER GÖNDERİLDİ

İzmir'in Çeşme ilçesinde, makilikteki yangına ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Bölgeye takviye olarak 2 yangın uçağı ve 2 helikopter daha gönderilirken, karadan da 15 arazöz ile 4 dozer çalışmalara katıldı.

YANGININ NEDENİ BELLİ OLDU

İzmir'in Çeşme ilçesinde makilik alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, yangının çıkış sebebi de belli oldu. Çiftlikte kaynak yapan işçilerin sıçrattığı kıvılcım nedeniyle çıktığı öğrenilen yangında ihmali olan kişiler hakkında adli işlem başlatıldı.

Çeşme Kutlu Aktaş Barajı yakınlarında bulunan makilik alanda saat 13.30 sıralarında çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri; 3 uçak, 6 helikopterle havadan, 30 arazöz ve 4 dozer ile karadan müdahale ederken alevler, Rüzgar Enerji Santralleri'nin de (RES) etrafını sardı. Ayrıca İzmir-Çeşme otoyolunun Uzunkuyu mevkii, makilik alanda çıkan yangın nedeniyle trafiğe kapandı.

KAYNAKTAN ÇIKAN KIVILCIMIN SIÇRAMASI SONUCU YANGIN ÇIKTI 

Öte yandan edinilen bilgiye göre yangının, bölgede bulunan bir çiftlikte çalışan işçilerin kaynak yaptığı esnada çıkarttığı kıvılcım nedeniyle çıktığı öğrenildi. Ayrıca yangında ihmali olan kişiler hakkında adli işlem başlatıldı. Bölgedeki şiddetli rüzgar nedeniyle yangının kontrol altına alınması güçleşirken, ekiplerin alevlerle mücadelesi sürüyor.